30. marraskuuta 2011

Jouluinen arvonta – Grand Design.

Alkavan joulukuun kunniaksi pyörähtää pikainen arvonta käyntiin. Kaikkien tänne kurkistaneiden kesken arvotaan joulukassi, joka sisältää villakankaisen tyynyn (48x48) ja suuren joulusukan (Grand Design).



Mukaan arvontaan pääsee jättämällä nimimerkillä varustetun kommentin tähän postaukseen. Blogin lukijoiksi kirjautuneet saavat arvontaan jälleen bonus-arvan (... muistathan mainita bonuksesta kommentissasi).

 Arvonta päättyy 14.12.2011
Onnea!

29. marraskuuta 2011

Aamuhämärässä.

Ikkunaluukkuja avatessa silmä hakee aurinkoa, joka vasta heräilee Alppien takana. Jalat ohjaavat jouluvaloissa tuikkiville tikkaille. Käsi hapuilee valokatkaisijaa, joka sytyttää uutukaisen valaisimen portaikossa.

28. marraskuuta 2011

Kolmen tähden päivä.

Perinteiset paperitähdet punottiin kopiopaperista lumivalkeiksi hiutaleiksi. Ne odottavat innokasta koristelijaa lisäämään vielä hitusen helmiä ja kimalletta.



Tähdet on punosteltu 1,5 cm x 28 cm paperisuikaleista.Yksinkertaiseen malliin käytettiin niitä 12 kpl, kerrottuun 20 kpl. Puoliskot punotaan erikseen ja lopuksi yhdistetään vastakkain niin, että suoraksi jääneet suikaleet pujotellaan käännettyjen sakaroiden läpi.

27. marraskuuta 2011

Pikkujouluinen viikonloppu.

Läheisten kanssa on vietetty pidennettyä pikkujouluista viikonloppua. Pallomainen myrtti sai valot ympärilleen ja se tuokoon nyt tunnelmaa, kunnes kuusi kannetaan sisään. Joulu saa jo luvan tulvahtaa kotiin ja täyttää ajatukset!

22. marraskuuta 2011

Syksyn rippeet.

Lämmin ilta-aurinko patisteli pihatöihin pudonneita lehtiä ja rikkaruohoja keräämään. Syksyn rippeitä katsellessa joulun tulokin hetkeksi unohtuu. Vielä jaksaa vihertää.



21. marraskuuta 2011

Minikranssit.

Minikransseja on kiitollista kieputella, kun ne valmistuvat muutamasta oksasta. Keittiön hyllykkö sai tuoksukaisensa, joka tehtiin yrttipenkin laventelista ja solmittiin valkoisella. Marjakuusesta punottu saikin jo joulunpunaista nauhaa.



20. marraskuuta 2011

Joulu kirjaimin.

Marie Claire-lehden jouluisesta numerosta lähti idea kokeiluun. Noel-sana työstyi nopsaan. N-kirjain naulattiin ronskisti mallin mukaan ja L-kirjain sahattiin jiiriin. O-kirjaimen paikalle soviteltiin kahden mallin kranssia ja lehtikuvan olkipohjaakin. E-kirjain löytyi palasina omista kätköistä ja se vain liimattiin kasaan.



 

19. marraskuuta 2011

Suihkuverho.

Kylpyhuone saa viimeisen silauksensa silitettävänä olevasta verhosta – kunnes remontti jälleen jatkuu. Ehkäpä joulun jälkeen. Puuvillainen verho toimii hyvin suihkuverhona ammeelle, kun sitä harvakseltaan käytetään.


Perjantai.

Perjantai ja pientä jouluista järjestelyä. Käpysetkin nostettiin astiakaapin reunustalle. Kaapissa astiat kiersivät niin, että takarivistä avainpaikalle siirtyivät glögilasit. Viikonloppu alkakoon!

17. marraskuuta 2011

Tunnustuksia ja poroa sarvista.

Marraskuun kolmas torstai ja uuden sadon Beaujolais-punaviinit ovat kaupoissa. Meilläkin kipaistiin lähikauppaan, jotta lasilliset saatiin maistiaisiksi. Ja niitähän tarjottiin jo kaupan ovensuulla. Tänään on myös otettu poroa sarvista ja testailtu jouluvalojen toimivuutta. Yksivärisinä tuikkivat kun loppuvat aina ensimmäisinä kaupoista.


Tunnustuksia on liikkeellä ja niistähän mieli ilahtuu, kun kohdalle osuu. FanniAuroora-blogista lennähti ensimmäinen. Kiitos, käsillä tekeminen on kivaa ja uutta postausta odotellaan! Villa Brickyard-blogista saapui yllätyksenä toinen tunnustus, merci! Lämminhenkinen, tunnelmantäyteinen blogi – ja ihana arvontakin käynnissä! Valkeiden unelmien tunnelmista lennähti kolmas – ja olen otettu, kiitos! Reipasta, ruusuntuoksuista ja kaunista sielläkin.

 Oh, vau mitkä raamit!


Tunnustuksen luonteeseen kuuluu vastata kymmeneen kysymykseen:

  1.  Lempiväri: Ruskean sävyt, pellava.
  2.  Lempieläin: Koira... tai ehkä poro.
  3.  Lempinumero: Kymppi.
  4.  Paras alkoholiton juoma: Glögi. 
  5.  Facebook vai Twitter: Saako blogin!
  6.  Intohimosi: Kodinlaitto, tekstiilit, sisustaminen, entisöinti, kirppikset ...
  7.  Lahjojen antaminen vai saaminen: Paketointi, siis antaminen :)
  8.  Mieleisin kuvio tai muoto: Joulu kun on tulossa niin sydän, kolme sydäntä tarkemmin!
  9.  Paras päivä viikossa: Perjantai on paras.
  10. Lempikukka: Orvokki, joka nyt kukkii.
Kaavan mukaan tunnustaa pitäisi kymmentä, mutta säännöthän on tehty poikettaviksi. Siksipä tunnustus lähtee Pepin luokse Mummun huusholliin. Siellä on energiaa ja sydämiä kymmenen edestä.

16. marraskuuta 2011

Kylpyhuoneessa.

Kylppäristä oli tarkoitus olla ottamatta enää yhtäkään kuvaa keskeneräisessä vaiheessa, vaan taas niitä tuli räpsittyä. Parisen iltaa on mennyt seiniä tasoitellessa, maalaillessa, koukkuja ruuvaillessa ja peilitasoa laittaessa. Pesuallas on sama vanha ja ruma. Sen vaihtamiseen ei ole oma kokeilunhalu vielä riittänyt ja putkimiehet ovat kaikki kiven alla – josko heitä on sielläkään!




15. marraskuuta 2011

Huopanallet.

Nuorimmaisen huoneeseen kerätään pihalta kimpullinen kuivia artisokan varsia, joiden ympärille laitetaan myöhemmin jouluvalot. Sitä ennen risut saavat nallemaisen koristuksen, kun huopapaloja solmitaan juuttinaruun kiinni.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...