28. huhtikuuta 2013

Pihaelämää.

Pihaelämä on vetänyt puoleensa niin, että sisäremontti on jäänyt pienelle laittamiselle ja blogikin hiljaiselolle. Kun pakolliset kevättyöt on tehty, ei pihalla oleminenkaan ole enää suorittamista, vaan silkkaa nautintoa. Kupillinen kahvia ja kukkiva kirsikkapuu  – voiko enempää keväältä toivoa!


Omenapuu siirrettiin syksyllä uuteen paikkaan etupihalle. Talvimyrsky riepoi ja lennätti sen kertaalleen ylös savisesta kuopastaan, muttei se näytä haitanneen. Puu kukkii ahkerammin kuin koskaan.


Isolehtisiä lehmuksia istutettiin näkösuojaksi kirsikkapuun vasempaan laitaan. Niiden kanssa samaan penkkiin laitettiin maanpeittohavuja, pukseja, ruohosipulia, marjapensaita ja rosmariinia. Viimeisimpänä lisättiin vielä timanttituija peittämään ikkunanäkymää kompostin eteen.

18. huhtikuuta 2013

Laattaa ja listaa – remontti jatkuu.

Viimeiset lattialaatat  – 800 kiloa luonnonkiveä – kannettiin kotiin. Nyt voi huokaista, sillä erä oli ehjä ja tasalaatuinen, kuitenkin sopivasti rosoinen. Keittiön laatoitus saa ensimmäisenä puuttuvat palasensa, joiden jälkeen urakkaa jatketaan pienen vierashuoneen puolella.


 Laatankannon jälkeen poimittiin pihalta tuoreita ja tuoksuvia kukkia maljakkoon. Kevään viimeisimpiä.


Eteistilan ovilistat on sahattu, pohjamaalattu ja nakuteltu paikoilleen. Ne suditaan vielä puolihimmeällä kalustemaalilla, kunhan kaikki naulankannat on saatu piiloon. Pikkulaatat (10x10 cm) tilattiin kellarikerroksen kylpyhuoneeseen ja niiden vuoro on tassuammeen kunnostuksen jälkeen.


Osa suuremmista laatoista kannettiin yläkerran porrastasanteelle odottamaan. Laatoitus tulee jatkumaan myös oven taakse, jonne on suunnitelmissa kolmas kylpyhuone. Toistaiseksi se siis on täysin rakentamatonta tilaa.

8. huhtikuuta 2013

Kevätmielellä.

Pääsiäisloma päättyi tänään ja lapset laitettiin taas koulutielle. Pitkä loma kevään kynnyksellä teki kaikille hyvää. Remonttiin liittyviin suunnitelmiin saatiin uutta puhtia, kun materiaalitilaukset sovittiin toisen tavarantoimittajan kanssa. Melkoista puskemista niiden kanssa on ollutkin, jotta edes jotain on saatu tehdyksi!


Grillikauden alkamista meillä on odotettu ja kohtahan sen aika on ovella. Piharakennuksen huoltotilasta raivataan kesäkeittiölle seinustan verran tilaa. Kaapistoja uusitaan ja hyllytilaa lisätään. Jääkaappi siellä sai jo seurakseen kahvinkeittimen ja astiastokin sinisävyistä täydennystä.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...