27. heinäkuuta 2013

Poimintoja kesän työlistalta, osa 2.

Uima-altaan avaaminen tuntui tänä kesänä erityisen työläältä – pestävää oli paljon ja lika tiukassa. Selväähän se on, että sään armoilla kesät talvet oleva allas ei vanhetessaan ainakaan parane. Allasliike huolsi suodattimet ja vaihtoi kvartsihiekan. Pohjan imurointi tehtiin itse.


Puhdas allas on ilo silmälle ja sen myötä unohtuvat huoltamiseen käytetyt työtunnitkin. Vesi on hellepäivien myötä nyt 27 °C.


Kesän tehtävälistalta löytyi myös nurmikon kulmauksen betonointi niin, että kaatokin toimii. Kunhan valu kuivuu, alue päällystetään mäntykuorikkeella. Alunperin paikalla kasvoi ruusupensaita, joiden todettiin hankaloittavan suurempien autojen kääntymistä pihassa. Erävoitto autoilulle siispä tämä ratkaisu!

 

21. heinäkuuta 2013

Poimintoja kesän työlistalta, osa 1.

Alkukesän aikana meillä vietettiin hiljaiseloa sikäli, ettei uusia remonttitöitä polkaistu käyntiin. Lakaistiin lattiaremontin pölyt pois ja viimeisteltiin viimeisiä nurkkia (mikä ottikin ajateltua enemmän aikaa). Nuorukaiselle annettiin lukurauha peruskoulun päättäviin kantonin yhteiskokeisiin, joiden tuloksilla lukiopaikkaa haetaan. Ja huippupisteet poika kiitokseksi kotiin kantoikin.

 
 

Pieni sisustuksellinen kevennys tehtiin eteiseen, kun seinät maalattiin ja puiset naulakot poistettiin. Tilalle ruuvailtiin yksittäisiä Ikean koukkuja (Blecka) – neljän rivistö eteiskäytävän puolelle ja toinen samaan tasoon portaikon seinustalle, jonne kuopuskin pääsee askelmilta kurkottamaan.

 

Lattiaremontin hankalimman nurkan tekeminen päätettiin suosilla säästää kesään, sillä painava ulko-ovi jouduttiin nostamaan pois paikoiltaan. Sisäänpäin aukeavaa ovea oli lyhennettävä uusien laattojen nostamalle tasolle. Kynnyksen edustalta lattia huomattiin vielä hitusen vinoksi ja niinpä vanhaa betonivaluakin jouduttiin suoristamaan. Ja jotta helpolla ei ainakaan päästäisi, oli samat työstöt tehtävä keittiön puolella parvekeovien kanssa!


Kesän ulkotyölistalla ensimmäisenä askareena on pihaportin edustan laittaminen. Jollei nyt aivan edustuskuntoon, niin siistiksi ainakin. Rikkaruohoista on päästävä eroon ja rapiseva rappaus on korjattava. Harmittaa, ettei jo muutettaessa muurin huonoon kuntoon puututtu, sillä työn takuu olisi tuolloin ollut vielä voimassa.


Lähistöllä asuvan formulatähden kotiportilla on tyylikäs ryhmä muotoon leikattuja pensaita ja niistä irtosi idea, että jospa muurin kulmaukseen istutettaisiin meilläkin puksipensaita. Pienenä ryhmänä ne toisivat huoliteltua ilmettä tontin sisäänkäyntiin. Kuvitellun istutusalueen takana kuvassa oleva muurinpätkä on jo rapsuteltu ja hierretty korjauslaastilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...