25. syyskuuta 2013

Kaapin kunnostusta.

Flunssa nappasi otteeseensa ja siksipä kuopuksen huoneessa vaatekaapin kunnostustyöt edistyvät etanavauhdilla. Vanha pintamaali on tiukassa eikä sen alla vahamainen pohjakerroskaan hevillä lähde. Saranatkin saa ruuveineen kaivaa saman pakkelin alta. Sotkun määrän voi vaihekuvista jo arvata!


Ovet on nyt entisöity, saranat siistitty ja vetimet vaihdettu. Muutos on selkeä, kun muistaa kunnostusta edeltäneen nuhruisen vinyylitapetin, punaruskeat koristelistat ja vetimet kuin 60-luvun arkistokaapista!


10. syyskuuta 2013

Taidetta.

Joskus pienetkin asiat saavat aikaan suuria muutoksia. Niin kävi tämän kuvataiteilija Marko Grönrosin kalliomaalausmaisen työn kanssa. Jotta se saadaan suunnitellulle paikalle seinään, oli lastenhuoneen ja aikuisten makuuhuoneen vaihdettava keskenään paikkoja. Vaihdos taasen toi mukanaan säilytystilan puutetta, joka ratkaistiin muuttamalla alimman kerroksen vierashuone vaatehuoneeksi. Siitä lisää sitten myöhemmin, kunhan sekamelskasta selvitään.



Makuuhuoneeseen hankittiin matto, jonka värisävy todettiin toimivaksi uusitun kivilattian kanssa jo pientä vierashuonetta sisustettaessa. Pellavatyynytkin saivat seuraansa kiiltävää pintaa.


Kun kamera on päällä, poseerataan! Matto on nyt testattu pehmoisen mukavaksi lainakoirien toimesta.

 

8. syyskuuta 2013

Kaukosäädin-elämää.

Syksyn pimenevät illat on meillä otettu vastaan valjastamalla vanhoja lampunjalkoja uusiin varjostimiin. Samalla niitä on kytketty kolmen valaisimen sarjoissa kaukosäätimillä toimiviksi. Ei sillä, ettäkö kaukosäädinten kapulat olisivat mieleen, vaan pienemmän pahan taktiikalla. Rumat sähköjohdot saatiin näin siististi piiloon, osa jopa teippailtiin kalusteiden selustaan kiinni.


Käteväähän kaukosäädin-elämä tietysti on, vaikka sen tuomaan helppouteen tottuminen välillä mietityttää.

 

Ei tarvitse ajatella kuin omaa päivittäistä kotimatkaa ja huomaa kuinka monen tekemisen edessä yksinkertaisesti laiskistuu. Parkkipaikalla auton keskuslukitus toimii nappia painamalla, klik. Pihaportti avautuu yhdellä painalluksella ja samalla ohjaimella hoituu autotallin ovi, klik. Ajatella, jos molempia joutuisi kurjalla säällä ulkona säätämään! Kotona tunnelmavalot napsahtavat nyt kertaheitolla päälle. Kahvinkeitin rouhii hipauksesta erikoiskahvin, jonka seurassa kelpaa heittäytyä nojatuoliin katsastamaan päivän uutistarjontaa telkkarista, klik.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...