25. toukokuuta 2011

Laventeli.

Laventelin pitkänhuiskeat tähkät huojuvat tuulessa. Väriä tulee hiljalleen, tuoksuakin. Sauna sai osansa saippuan muodossa.


Parvekkeelle perustettiin kesäkampaamo. Tuulenpuuskat ja malttamattoman pienen pään liikehdintä toivat tehtävään tuntuvasti lisähaastetta. Ja itkuhan liian lyhyiksi leikatuista hiuksista lopulta tuli, vaikkei tasattu kuin muutama sentti. Korkeintaan viisi. Murhe onneksi unohtui, kun kauppareissulta löytyi uusia kivoja pinnejä ja lenksuja.


5 kommenttia:

 1. Oi, että on hienot ja pitkät hiukset...:)

  Laventelia minäkin ostin ja kukkapurkkiin istutin.... nyt odotan, että kasvaisi isoksi..:)

  VastaaPoista
 2. Laventeli on tuoksuista parhaampia, etenkin illalla hellepäivä jälkeen.

  Ei ne hiukset ole liian lyhyet vaan kauniit.

  VastaaPoista
 3. Olen aivan heikkona laventeleihin ja toivoisin niin kasvavan täälläkin noin upeasti. Tupsahdin jonkin blogin kautta tänne keskelle kaikkea ihanuutta ja taidanpa jäädä seuraamaan matkaasi =)

  VastaaPoista
 4. Onpa tuuheat laventelit! Minä tykkään kovasti niitä ja viime kesänä istuttelin monta pihaamme, mutta harmikseni huomasin ettei ne täällä suomessa kestäneet talven yli vaikka huolella suojasin.

  VastaaPoista
 5. Laventelit tosiaan rakastavat paahtavaa aurinkoa. Savimaa niiden ympärillä on joskus niin kuivakkaa, että sitä voisi taltalla ja vasaralla lohkoa. Ensimmäisen kesän olen aina kastellut reippaasti, sen jälkeen ovat saaneet olla omillaan.

  Irmastiina: Toivotaan reipasta kasvua, ovat kyllä nopeita. Sinullahan on hyvä talvetuspaikkakin, kun on kasvihuone. Kelpaa :)

  marjori: Täkäläinen kesä ja laventelin tuoksu kuuluvat kyllä yhteen siinä missä sauna ja koivunlehden tuoksukin :)

  jori: Tervetuloa matkaan :)

  Riitta: Voi harmi!!
  Täälläkin ystävillämme, jotka asuvat vähän korkeammalla vuoren rinteellä, on ollut vaikeuksia laventelin talvehtimisen kanssa. Ilmeisesti se kukinnaltaan tummempi lajike kestää talvea paremmin.

  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...