17. toukokuuta 2011

Yrttitaso.

Porrastettu taso on ollut kätevä pienten ruukkujen telineenä, jotta ne eivät lojuisi siellä täällä. Kun kevään kylvökset on nyt siirretty kasvimaalle, on taso tarkoitus täyttää uudestaan yrteillä ja siirtää kesäkeittiön käyttöön. Toivottavasti jo tällä viikolla.
 
 

6 kommenttia:

 1. Kyllä on varmasti kätevä, yrtit samassa paikassa, helppo napsasta tarvittaessa :)
  Kaunis muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Hieno idea tuo porrastettu kasvialusta...

  Itse laitoin tänään lipstikkaa kasvamaan...en siemenestä vaan sain työkaverilta juurakon..:)

  VastaaPoista
 3. Minulla on aivan sama porrastettu teline oven vieressä, mutta vain valuraudasta.Siitä saa kätevästi timjamit,basilikat,persiljat,mintut, melissat sun muut salaatteihin, pataan ja grilliin, eikä tarvitse juosta puutarhan perälle.Yrtit ovatjuuri nyt parhaimmillaan ja ihanan vihreät,kun aurinko ei ole vielä kerinnyt niitä käristään ja kastelen niitä joka päivä.
  Ihan toiseen asiaan : Onko teilläpäin haikareita, vai mistä tulee Villa Haikara vai oliko se vanhan talonomistajan oma keksintö?
  Kivaa iltaa koko Villa Haikaralle!

  VastaaPoista
 4. Vaahtera-Maria: Juuri tuolla helppoudella voisi yrittää monipuolistaa yrttien käyttöä :)

  Meillä on ihan erillinen yrttipenkkikin parvekkeen rappusten vierustassa, mutta tänä kesänä salvia on päättänyt vallata elintilaa muilta. No, nättihän sellainen metrinen salviapuskakin on. Se pysyy hyvänä läpi talven.

  Irmastiina: Lipstikka kelpaisi tännekin! Enpä ole nähnyt täällä myytävän. Enkä tosin tiedä sen ranskalaista myyntinimeäkään.

  marjori: Villa Haikara (...tai monikossa) on tämän talon rakentajan antama nimi. Se on kirjoitettu talon seinään sellaisilla perinteisillä takorautaisilla kirjaimilla, joita Ranskassa yleisesti näkee.

  Oma veikkaukseni on, että nimi tulee vanhasta uskomuksesta, jonka mukaan kattohaikara tuo onnea taloon.

  Täällä kyllä näkee haikaroita silloin tällöin. Viimeksi pääsiäisenä suomalaiset vieraamme kertoivat nähneensä kahdesti haikaran ohilennon. Itse olen nähnyt tuossa tien toisella puolen maatilan niityllä.

  Aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Tuollainen yrttitaso olisi kiva,mutta en ole taalla nahnyt myynnissa.
  Taalta puuttuu muutenkin kaikkea kivaa puutarha-ja parvekejuttuja,joita Suomessa on joka marketti taynna.
  Viela ei ole parvekesisustus iskenyt tanne...

  VastaaPoista
 6. Lisay: Olisin voinut kuvitella juuri päinvastoin, että siellä harrastetaan paljon ruukkupuutarhoja ja siksi valikoimaa olisi valtavasti. Ja kaikkea parvekkeelle.

  Mukavaa viikon puoliväliä!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...