27. kesäkuuta 2011

Promu/e avec certificat.

Nyt sopii olla hyvillään nuorison aherruksesta, kun molemmat koululaiset tulivat kotiin todistusten kanssa. Ysiluokkalainen toi päättötodistuksen mukana kolmannen sertifikaattinsa, joka jaetaan hyvästä keskiarvosta. Seiskaluokkalaisen tuomisina oli huikea numerosarja – luokkansa paras –  ja sertifikaatti niin ikään. Molemmat käyvät sveitsiläistä koulujärjestelmää ja lukevat siis toisena kotimaisena kielenään, mieluisena sellaisena, saksaa. Kaikkein mukavinta lukuvuonna oli tyttären mielestä kuitenkin latina, poika ilmoitti lempiaineekseen liikunnan.

5 kommenttia:

 1. BRAVO,BRAVO ja BRAVO !!!
  Kyllä saat olla onnellinen, että lapsesi ovat niin hyviä koulussa.Kuinka montaa kieltä he oikein puhuvat?Onko teillä kotokielenä kumminkin suomi?Ansaittua lomaa kaikille koululaisille.Onko loma jo alkanut vai vasta perjantaina?

  VastaaPoista
 2. Onnea mahtavaa!
  Liityin tuossa pari päivää sitten lukijaksi heti ensi vilkaisusta! Ihanaa kun löysin tämän. Jään innolla odottamaan seuraavia postauksiasi. terveisin: Pauliina ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan upea tokarit molemmilla lapsillem saatkin olla tosi ylpeä! Hienoa!

  Taitavat tosiaan olla lahjakkaita kielien suhteenkin..se on kyllä iso rikkaus tänä päivänä!

  Ihanaa lomaa teille, mullakin alkoi nyt loma! Ja hellettä pisaa, eilen kipusi jo yli 30 mittari varjossa, huh! Nautin :)

  VastaaPoista
 4. Paljon, paljon onnea lapsille! Ja onnea myös vanhemmille..☺

  VastaaPoista
 5. Kiitos myötäilostanne! Kyllähän tuo lasten sopeutuminen vieraaseen (yhtälailla kotoiseen) koulusysteemiin, on koko perheelle huojentava asia :)

  marjori: Kotona puhutaan kyllä suomea, mutta koululaisemme keskenään kääntävät kielen ranskaksi. Nyt ihan viimeaikoina ovat tosin puhuneet keskenäänkin suomea.

  Sveitsissä ei ranskankielisellä alueella ole valinnaisia kieliä, se on se "pakkosaksa" ensimmäisenä. Saksaa seuraa pitkä englanti. Yläasteella saa valita pitkän latinan tai matematiikan väliltä.

  Loma alkaa virallisesti viikonloppuna, mutta käytännössä tässä on vain jotakin pientä... lukioon ilmoittautumista jne.

  Pauliina: Kiitos! Mukavaa saada seuraa uusista lukijoista :)

  Liisa: Saa tosiaan olla tuosta nuorisosta ylpeä. Tästä on hyvä lompsia lomille ja Suomeen kielikylpyyn :)
  Hyviä lomahetkiä itsellesi!

  Kiitos Irmastiina!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...