18. elokuuta 2011

Patinaa purkista.

Maalikaupassa hyppysiin jäi purkillinen valkoista patinaa, jonka sanottiin sopivan sudittavaksi maalatun pinnan päälle. Uusi tuttavuus. Meillä on patinapinta tehty aina vahaa ja pigmenttijauhetta sekoittaen, kynttilän kylkeä hieraisemalla kerrosten väliin ja hiomalla. Vanha petsattu kaappi nyt sitten maalattiin kattopalkkien sävyllä ja sudittiin uudella patinalla.


Kaappi pääsi paikalleen yläkerran makuuhuoneeseen. Katon ja seinien maalaus alkaa olla viimeisiä rajauksia vaille valmis. Olihan urakka.

8 kommenttia:

 1. Huah...mitä tuohon sanoisi...IHANAA, KAUNISTA...☺

  VastaaPoista
 2. Siitähän tuli kaunis. Toivotaan että maalia löytyisi myös täältä meiltäpäinkin.. :)

  VastaaPoista
 3. Hei. Putkahdin tänne jotakin kautta ja täällähän löytyi valtavan ihana blogi. Löytyisiköhän täältä tuollaista patina-ainetta? Ja mikä sänky! Onko tämä tuolla aiemmin kuvattu rautasänky??

  VastaaPoista
 4. Kyllä kannatti tuo urakka ☺
  Kaunista! Ja aivan ihana sänky!!!

  VastaaPoista
 5. Onpas mielenkiintoinen aine... Täytyykin kysellä täältäkin.

  Vallan taas huokailen kuviasi, niin kaunista, varmasti vaivan arvoista :)

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava huone <3 Aurinkoista viikonloppua!
  t.Lissu
  http://lissunomablogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Hei vaan sinne :)

  patinamaalia - onkohan Oulussa sellaista?
  pitääpä kysellä.

  Kaunista jälkeä <3

  VastaaPoista
 8. Kyllä on kannustavaa saada palautetta, kun on käyttänyt aikaa ja nähnyt vaivaa urakan eteen. Ja etenkin kun se vielä jatkuu...

  Iso kiitos kivoista kommenteista :)

  Kattopalkit ja kaappi on maalattu Maison Decorativen/Voile du temps-maalilla ja sarjaan oikein kuului vaaleille sävyille valkoinen patina ja tummille tumma patina. Sellainen sienellä siveltävä. Tämän sarjan patinamaali oli kuitenkin kaupasta loppu. Myyjä esitteli puukalikoita sekä opasteita, joissa tätä ostamaani ainetta oli käytetty Liberonin värimaalien päälle. Kuvittelinkin alkuun ostaneeni juuri kyseistä merkkiä (sitähän taitaa saada Suomestakin).

  Mitä rautasänkyyn tulee, niin sepä se tuolla aikaisemmissa lähikuvissakin. Melkeinpä ensimmäisiä kirpparilöytöjä täältä Ranskasta!

  Lämpöistä viikonloppua! Ja tervetuloa Hyvä Mieli :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...