8. syyskuuta 2011

Pyhäpäivän fondue.

Kanttooni viettää omaa pyhäänsä ja se tarkoittaa vapaapäivää myöskin meille. Fondue-padan äärelle päätetään kokoontua. Niin taitaa moni muukin, sillä sopivaa juustoa löytyy vasta neljännestä kaupasta. Samoilla hääräyksillä laitetaan huomiseksi hautumaan stroganoff-kastike.


Kirppikseltä löytyneen alusen alla lämmittää tuikku. Fondue tehdään moitié-moitié (puolet Fribourgeois-juustoa ja puolet Le Gruyère-juustoa), maustetaan pippurilla, valkosipulilla ja muskottipähkinällä. Juustoon kastettavaksi pilkotaan tuoreita kasviksia ja maalaisleipää.

 

4 kommenttia:

  1. no huh huh kun kuulostaa herkulliselta...

    nautinnollisia hetkiä sinne :)

    VastaaPoista
  2. Sait veden kielelle...pitäsköhän ottaa yöpalaa ;D
    Maukasta fondyy hetkeä teille ♥

    VastaaPoista
  3. Viestit kurkisteltu! Niistä jäi hyvä mieli viikonlopun alkajaisiksi, kiitos :)

    Syksyn ensimmäisen fonduen tuoksu on niin hyvä. Ilma on ehkä vähän liian lämmin vielä sille (tänäänkin täällä päästiin hellelukemiin). Pieni koleus tuo padan ympärille lisää tunnelmaa. Hyvää se siltikin oli :)

    Mukavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...