11. syyskuuta 2011

Rosmariinikranssi ja salvialaatikko.

Rosmariinin tuoksu kerätään talteen ja kieputellaan kranssiksi. Tukinaru vielä hetkeksi ympärille painamaan oksia muotoon. Suuressa pensaassa latvominen ei vielä näy missään.


Arkiviikkoa varten tehtaillaan valmiiksi laatikkoruokia. Perinteisen makaronilaatikon lisäksi uuniin laitetaan  salvialaatikkoa. Samalla reseptillä muutoin, mutta jauhelihan tilalle silputaan tuoretta salviaa ja maustetaan ripauksen reilummin.

5 kommenttia:

  1. Onpa kaunis kranssi! Ja ihania kuvatunnelmia muutoinkin. Laatikkoruoat ovat meilläkin suosittua ja mainiota arkiruokaa.

    VastaaPoista
  2. Tuoksun voi kuvitella tänne asti ♥

    VastaaPoista
  3. Minäkin haluan tehdä salvialaatikkoa.
    Annatko määrät ja aineet reseptiin,ei tarvitse koko reseptiä kirjoittaa.MERCI.Omistan siis SALVIAN,HÖM HÖM,joka kasvaa ittekseen puutarhanperällä eikä sitä tarvitse hoitaa mitenkään,mikä sopii minulle mainiosti.Kiitollinen kasvi.
    Syksy ei tullut vieläkään +26°.Säästyy lämmityskustannuksilta ainakin vielä viikon.
    Kivaa viikkoa Villa Haikaraan!

    VastaaPoista
  4. Jacqueline: Thank you so much for the nice comment :)

    Hannah: Kiitos! Meillä ei selvittäisi päivän aikatauluista ilman käteviä ja kaikille maistuvia arkiruokia. Koululaiset kun kiiruhtavat päivällä kotiin syömään ja pian takaisin kouluun.

    Riitta: Koko koti tuoksui eilen rosmariinilta :)

    marjori: Upea päivä olikin! Meillä on aloiteltu lämmitys vasta loka-marraskuussa. Tämä vanha talo onkin ensimmäinen lämmin kotimme täällä.

    Salvialaatikon perusohje on alla. Meillä tehdään vähän sinnepäin ja mukaillen. Salvioissakin on eri voimakkuuksia. Meillä kapealehtinen on mietoa ja sitä voi laittaa enemmänkin. Pyöreälehtisempi on melko voimakasta.


    500 g makaronia
    sekaan 1 dl juustoraastetta (mozzarella, emmental)
    1 ruskistettu sipuli

    kananmunamaito:
    5 dl maitoa
    1/2 dl silputtua salviaa
    3 kananmunaa
    suolaa, pippuria, paprikajauhetta tai muskottia

    pinnalle ripoteltuna vielä juustoraastetta

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana rosmariinikranssi, minun pieni rosmariinipuuni ei taida ihan tuollaiseen pystyä, vaikka pientä yrttikranssia kyllä suunittelen. Salvialaatikko maistuisi varmaan minulle,muuta perhettä epäilen. Salvia ja rosmarrini kuuuluu lempi yrtteihini!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...