10. lokakuuta 2011

Châtaignes.

Pilvetön taivas, tyyni ilta ja ulkotulet. Täydellinen hetki paahtaa kastanjoita. Pieni ristiviilto vain ja reikäpohjaiselle pannulle noin 20 minuutiksi. Valmista lämmintä askarreltavaa syötäväksi.


 

Joku meillä täytti taas vuoden lisää. Voi ei! Sitäkin juhlistettiin, vaikkei lasketa. Tytär oli askarrellut kortin.

 

14 kommenttia:

  1. Kerro kuinka noita kastanjoita syödään, miltä ne maistuu?
    Aina joskus on jollain reissulla tullut vastaan, mutta ei ole koskaan tullut maistettua...

    VastaaPoista
  2. Viimeksi maistelin kastanjoita Saint Ulrichissa Alpeilla!
    Me syötiin niitä lämpimän maidon kanssa, se oli lokakuuta ja Alpeille satoi silloin ensilumi. Mukavia muistoja.

    VastaaPoista
  3. Täytyy myöntää, etten ole koskaan syönyt noita kanstanjoita. olen allerginen pähkinöille ja ne muistuttavat niitä niin paljon, etten ole oikein uskaltanut. Ne on kuitenkin ihanannäköisiä, sopivat monenlaiseen "sisustamiseen" ja tuovat kivaa syystunnelmaa kotiin.

    Mukavaa viikkoa toivottelee
    New England Rose blogista Valkeat Unelmat

    VastaaPoista
  4. Hyvää syntymäpäivää vielä näin jälkijunassa! Hienon kortin tyttö oli sulle askarrellut, taitaa tulla äitiinsä kädentaidoissa ;)

    Jännä tosiaan se mitä blogiini kirjoitit... Mutta samahan se on täällä Saksassakin, ja niin taitaa olla Suomessakin ;) Luulen, että nuo Strasbourgin alueet onkin enempi "saksamaisia"...siellä teillä päin sitä "oikeaa" Ranskaa... Sinnekin suunnalle haluaisin hirmuisesti joskus tulla käymään... Olen aiemmin (16 vuotta sitten..) vain kerran käynyt Pariisissa, muuten on Ranska jäänyt jotenkin paitsioon :( Mutta blogiasi lukiessa tulee ihan himo päästä sinne!

    VastaaPoista
  5. Myöhästyneet onnittelut :)
    Herkullisia kuvia ! Minäkään en ole koskaan noita syönyt,kovasti kyllä tekisi mieli maistaa :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten mukavia ja kauniita tunnelmia :)

    VastaaPoista
  7. mmm, kastanjoita! Pari kertaa olen niitä maistellut suolaisen voin kanssa. Ihania! Olisi oiva juttu, jos niitä saisi täällä kotisuomessakin yleisemmin.

    Taas kerran olit laitellut upeita tunnelmakuvia.

    Ei kun kastanjalehtoa kasvattamaan!

    VastaaPoista
  8. Onnittelut täältäkin näin jälkikäteen! ♥

    Syysterkut lähettää toinen lokakuun tyttö :)

    VastaaPoista
  9. Olet siis vaakatyttö,no nyt ymmärrän kaiken kauniin ja täydellisen paremmin.Onnea kovasti vaikkakin olen hieman myöhässä.Kortti ihana,onko näköisesi?
    Ihania kuvia: comme toujours,tässä ja edellisessä postauksessa.
    Kiva TULI teillä on kastanjoiden paistamiseen.Mikä se oikein on vai onko se isännän tekemä ???
    Kysyttiin, miltä maistuvat kastanjat?Sanoisin omasta puolestani vähän pähkinöiltä,mutta paljon makeempia ja jauhosempia,kun ovat paljon isompia.Ne ovat erinomaisia kuumina ja ne vaan kuoritaan sormin kuumana,todella herkkuani,mutta ei laihduttajalle paitsi jos nyt pari kolme tai ....Niitä voi käyttää myös kuin "vihanneksena" lihan kera esim.jouluna ja niistä voi tehdä soppaakin (velouté).
    Olisko Villa Haikarassa ideoita antaa Halloween-juhliin (déco) ?

    VastaaPoista
  10. Onneksi olkoon täältäkin päin. Kiitos blogistasi, seuraan sitä ja haaveilen, että ehkä joskus tuollaisen kodin/sisustussilmän minäkin saisin...

    VastaaPoista
  11. Pepi: Sormin vain kuoritaan ja kuumana! Jotkut syövät sitruunavoin kanssa. Marjorin kanssa olen samaa mieltä mausta – pähkinäinen, perunainen ja hitusen makeahko. Nuoriso oli meillä sitä mieltä, että maistuvat perunatäytteiseltä karjalanpiirakalta (... kas, sellaisenkin tiesivät olevan olemassa!)

    Eeviregina: Makumuistot ovat parhautta :)

    New England Rose: Juu, ehkei kannata kastanjaa kokeilla. Sisustamiseen tietty ja siihen kelpaavat nämä "ei-syötävät-kastanjat". Niitä meilläkin on poimittu :)

    Kiitos, Liisa! Meillä taasen on pieni kutina lähteä eteläiseen Saksaan minilomalle. Siellä on niin kauniita pikkukyliä, ystävällisiä ihmisiä, edullista ruokaa ja ihanan muhkeat tyynyt ja täkit hotelleissa (... ranskalaisissa kun käytetään niitä virttyneitä vilttejä).

    ... hotellin löytäminen on vain lyhyellä ajalla isolle perheelle vaikeaa.

    Riitta: Kiitos onnitteluista! Kastanjaa kannattaa maistaa, josko eteen sattuu. Maku on kotoinen :)

    Maija, kiitos :)

    Babelin Nikkari: Voin kanssa lienee yleinen tapa syödä niitä, nam :) Ja oiva pihapuukin vielä!

    Mari: Kiitän onnitteluista toista lokakuun sankaria :)

    marjori: Korttihan on tietenkin näköiseni ;)
    Kiitos onnitteluista! Tuo pihatuli on ollut kiva tunnelmanluoja. Ihan Jardilandista hankittu ja merkiltään Barbecook, ympärivuotiseen käyttöön. Kiva ja kätsy!

    ... onko jo Halloweenin hetki? Meillä painaa päälle kuopuksen synttäreiden suunnittelu, mutta jotain hillittyä laitetaan. Pidätkö juhlat?

    finnforlife: Kiitos kovasti ja tervetuloa mukaan :)


    Kohti kivaan keskiviikkoon!

    VastaaPoista
  12. Hienoa ♥
    Täytyy maistaa seuraavan kerran kun vastaan tulee -vaikka väkisin ☺

    VastaaPoista
  13. Lämpimästi onnea täältäkin! Vaaka-kaimoja olemme ;)

    Ihania tunnelmia jälleen.

    Kastanjat ovat minustakin makean perunan makuisia. Tuo lastesi kuvaama perunapiirakka osuu aika oikeaan.

    VastaaPoista
  14. Vaahtera-Maria, kiitos onnittelusta :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...