12. tammikuuta 2012

Pihatöitä.

Lapio heilui pihamaalla eilen viitisen tuntia ja tänään siivottiin vielä savisten saappaiden jäljet. Kasvimaa on käännetty, pensaiden aluset siistitty, aidanteiden vierustat perattu ja roskat nypitty kivetyksiltä. Kymmenen reilua säkillistä risua ja rikkaruohoa odottelee kyytiä kylän kompostiin. Palkinnoksi hyvä mieli ja hyötyliikuntaa!9 kommenttia:

 1. Siis meinaatko, että se talvi tuli ja meni jo???
  NYT sitten iski jo kateus :D
  Täällä rämmitään räpäskässä....lisää luvassa..

  VastaaPoista
 2. yhdyn pepiin.
  tekisin niiin mieluusti pihapuuhia.

  VastaaPoista
 3. ihan epistä!!!! :) Pidän Suomessa siitä että on 4 vuoden aikaa, mutta miksi, miksi...talvi on niiiiin pitkä. Ei ole kumma että täällä ollaan välillä niin negatiivisia ja kuletaan suupielet alaspäin :D Mutta...ei auta kuin odottaa ja ammentaa iloa ja valoa pienistä asioista, että jaksaisi odottaa kevääseen ja kesään. Aurinkoista viikonloppua sinne ;)

  VastaaPoista
 4. Voi..meillä tuikuaa lunta ja te siellä jo pihatöitä teette...☺

  VastaaPoista
 5. Huoh, ihan väärässä paikassa täällä asutaan...
  Lunta satoi eilen yli puoli metriä, enkä kaupungin aleostoilta tullessa meinannut pihalle päästä!
  Olen aina ajatellut että Israeliin asti pitäis muuttaa tätä talvea pakoon, mutta ei näköjään ihan sinne saakka. Teilläkin on jo niin ihanan keväistä!
  Israelissa istuttelin marraskuussa kukkia ja kylvin salaattia pihalle, ehkä tämä talvi tuntuisi vähän lyhyemmältä!
  Kymmenen puutarhakirjaa hain eilen kirjastosta, että pääsen viikonloppuna kesätunnelmiin!

  VastaaPoista
 6. Meinasin kysyä etteikö talvenuhkaa enää ole, mutta näköjään se kysymys tuli jo ensimmäisessäkin kommentissa :-)

  VastaaPoista
 7. Teillä on vähän erilaiset pihatyöt kuin täällä, meillä huhkitaan lumilapiot kädessä! Eikä se ole yhtään kivaa 10 m/s tuulessa ja lumituiskussa!!!

  VastaaPoista
 8. Mukava lueskella kommenttejanne. Kiitos! Tunnistan niistä tuttua kevään kaipuuta :)

  Kyllä täällä vielä viileämpiä jaksoja tulee ja saattaa luntakin sadella, siihen saa varautua. Katselin kirjauksia viime talvelta (Lyonin alueella mitattuja) ja niiden mukaan oli lunta maassa pysyvästi yhdeksänä päivänä. Melko leutoa siis :)

  Ajatuksena olisi tammikuussa suunnitella istutusten linjoja ja helmikuussa upottaa sormet multaan. Kevään aikana tullee kaivurikin mukaan kaivamaan (sadevesiputkia).

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. No nyt ymmärrän,kuinka teillä on niin ihana puutarha ja meillä ei!!!Teillä sitä hoidetaan koko vuoden ja meillä vain silloin tällöin kuin muistetaan ja tulos...
  Meillä käy kova ja kylmä tuuli tänään,mutta oltiin saunassa ja juotiin ruuan kanssa St.Josefia 12.5°,joten lämmitti kummasti.
  Kivaa WE !

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...