22. elokuuta 2012

Terassi.

Uima-allas on ollut kovassa käytössä etenkin nyt, kun Ranskassa on lyöty kesän lämpöennätyksiä. Vesi on sekin mukavasti  + 26 °C.


Terassin tekeminen altaan vierustalle haukkasi kesälomasta parisen viikkoa. Alkuun jo huomattiin, että alusta kaataa liikaa piharakennukselle päin ja sadevesikourujen asennusta varten tarvitaan reilu korotusvalu. Jotakuinkin 500 kg sementtihiekkaa kannettiin paikalle sekoiteltavaksi.Tilatuista pihalaatoista osa oli kuljetuksen aikana mennyt rikki. Sekin vielä! Koeladonta terassin viereen osoitti, että ehjät laatat eivät riitä, vaikka kuinka kääntäisi ja vääntäisi. Nyt odotellaan lisätilausta jo kolmatta viikkoa, jotta terassi saisi viimeisetkin palansa.


Saunalta rantakivikon poikki altaalle laitettiin polku kulkemaan japanilaisilla laatoilla. Samanlaisilla askelmilla tehdään vielä toinen polku altaan päätyyn. Kivikuormakin on siis tilattava.

 

10 kommenttia:

 1. Kaunista! Tykkään varsinkin noista laatoista! Toivottavasti lpian saatte loput laatoista. Täällä kelit alkavat olla jo syksyisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse :) Kunpa laatat tosiaan jo saataisiin!

   Laattaliikkeestä jo ilmoitettiin, jotta kaksi lavallista laattoja on odottamassa ja kuormasta voisi käydä puuttuvat osat poimimassa. Ja voih! Haalistuneita ja likaisia laattoja olivat vain löytäneet nurkistaan.

   ... eli jälleen odotellaan.

   Poista
 2. Niin kauniin näköistä! Voi kun täälläkin olisi vielä kesä...

  VastaaPoista
 3. Oi teillä hellettä! Varmasti ihanuutta vilvoitella oman pihan uima-allaspatiolla. Olette saaneet aikaan niin kaunista!

  Terveiseni täältä Suomen länsirannikolta sateiden keskeltä. Vietämme tulevana viikonloppuna kesä- ja huvilakauden päättäjäisiä venetsialaisten merkeissä. Aistittavissa pienoista haikeutta kesän hiipumisesta vaikka syksyssä onkin erityinen lumonsa. Kaikkea hyvää hetkiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah!

   Aamusella jo tuntee täälläkin, että syksyyn sukelletaan. Lämmintä on kyllä riittänyt + 23/26°C vielä.

   Poista
 4. Kun niin ihanan näköistä.. täällä jo syksyn tuntua ..

  VastaaPoista
 5. Kesä oikein huokuu kuvistasi! Täällä käydään hiljalleen kohti syksyä. Neuleita on kaivettu esiin ja osa yläikkunoistakin on jo sulkeutunut :)
  Kaunista viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie :)

   Aamuisin tekee mieli kietaista pitkähihaista täälläkin, mutta päivisin päästään vielä helteisiin hetkiin.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...