3. marraskuuta 2012

Helpot kynttilät.

Ripeä kokkihan valmistaa kynttilät illanistujaisiin ruoanlaiton oheistuotteena. Resepti on helppo. Tarvitaan kuoret, mehiläisvahaa, kynttilänsydämiä, foliovuoka ja tikkuja.


Vaharakeet laitetaan foliovuokaan ja kiehuvaan vesihauteeseen. Kynttilän sydän painetaan kuoren pohjaan ja sula vaha kaadetaan muottiin reunoja myöten. Vaha painuu kovettuessaan hieman. Sydänlangan tueksi voi laittaa vielä tukikepin (esim. grillitikku tai hammastikku), joka poistetaan kun vaha on pinnaltaan hieman kovettunut.

12 kommenttia:

  1. Wow miten ihana ohje...kunpa löytäisin jostain tarvittavat ainekset...kauniita kuvia!!!
    XX

    VastaaPoista
  2. Jee mikä idea ja vissii aikas vaivaton totteuttaa...Appelsiinikynttilät ensiviikolla teon alle :)

    VastaaPoista
  3. Voi mikä kiva idea!!! Hedelmäkynttilät on ihanat!

    VastaaPoista
  4. Pakko yhtyä edellisiin kommentteihin! Ihan mieletön idea!!:D Täytyypä itsekin kokeilla:DD!

    VastaaPoista
  5. Mista sinulla naita ideoita riittaa???
    Usein ajattelen,etta kokeilenpa,mutta en sitten ehdikaan...

    VastaaPoista
  6. Vau, mitä kynttilöitä! Upeita!

    VastaaPoista
  7. Komppaan edellisiä! Pakko kokeilla vielä ennen joulua!

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommenteista, kivasta palautteesta ja innostuksesta ideaan :)

    Kynttilät paloivat meillä illallisen ajan, eivätkä tuoreet kuoret kuumuudesta juurikaan kärsineet. Seuraavana päivänä kuorin vahan rippeet appelsiinin kuoresta ja laitoin takaisin pussiin odottamaan uutta sulatusta.

    (... näitä oli jo kesällä tarkoitus tehdä suuriin simpukankuoriin.)

    Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

    VastaaPoista
  9. Appelsiinista ja oliiviöljystäkin saa aikaan kynttilän:
    http://hauskat-videot.blogspot.fi/2012/04/kynttila-appelsiinin-kuoresta-ja.html

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...