31. tammikuuta 2013

Pesuallas.

Kylpyhuoneeseen etsittiin sopivaa pesuallasta pidemmän aikaa – tuloksetta. Haettiin mallia, jossa on hyvä tila saippualle ja korotettu reunus, selkeä muoto ja pehmeät kulmat. Ikeasta ei edes katsottu, sillä mieli oli tehnyt päätöksen, että meidän kodin ikealaisten kalusteiden kiintiö oli jo täynnä.


Ystävän vinkkaamana mieleinen pesuallas sieltä kuitenkin haettiin ja yhteensopiva allaskaappikin mukaan. Se siitä päätöksen pitävyydestä siis! Samaa kaappisarjaa löytyy meiltä jo entuudestaan ja laadultaan se ei kyllä ole ollut muuttoa kestävää. Ehkä tämä kiinteäksi asennettava on jo tukevuudeltaan kelvollisempi. Testataan.


Vanha pesuallas repäistiin irti ja loputkin sinisen aikakauden laatat päästiin pudottamaan seinältä alas. Vesieristeiden kuivuminen haukkasi kolme remonttipäivää, joiden jälkeen jatkettiin taas innolla uusien laattojen latomista. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen laattoja laitetaankin koko seinustalle eikä vain altaan yläpuolelle (ladontajärjestys näyttää siksi erikoiselta).

 

10 kommenttia:

 1. Kaunis allas - ja tuo metrolaatoitus on ihana, tuollaisen haluaisin itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laattavalikoimat ovat nykyään niin valtavia, että oli tavallaan onni, kun jo hyvän aikaa etukäteen oli päätettynä tämä. Ei tarvinnut pähkäillä runsaudenpulassa :)

   Meillä taitaa kellarikerroksen kylpyhuonekin saada tätä samaa.

   Poista
 2. Heh! Tutulta näyttää allas nimittäin eilen juuri haimme juuri saman Rättviken-altaan + Hemnes-allaskaappilaatikoston (83cm) mieheni kanssa Ikeasta uuden kotimme vessaan. Hauska sattuma! ;) Kaunis on siis allaskokonaisuus myös jonkun muun mielestäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma tosiaan. Samaa kokoakin on tämä meidän :)
   Näyttää nätiltä asennettuna ja tuntuu kivalta käytössä.

   Hyvä valinta!

   Poista
 3. Hyvä oli ettei päätöksesi pitänyt,sillä meillä on ollut jo kohta 7 vuotta Ikean allas (ei kylläkään sama kuin sinulla)kylppärissä ja se on kuin uusi,vaikka ostaessa ajattelin,että vaihdetaan,kun on enemmän rahaa,mutta rahaa ei ole enempää (päinvastoin) kehkeh ja vaihtamiseen ei siis ole tarvetta.Allaskaappi on mielestäni kanssa vähän "kevyt",mutta pysyy jykevästi kuitenkin paikallaan ison ja painavan altaan ansiosta.
  Metrolaattasi ovat ihanat ja ajattomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla näistä kestävää kommenttia!
   Tämä allas sopi niin sentilleen putkien läpivienteihin, että ei olisi voinut enää tarkemmin mennä! Vanhan talon kanssa on aina vähän enemmän soviteltavaa :)

   Laittelen kuviakin lisää myöhemmin.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...