7. maaliskuuta 2013

Kylpyhuoneen remonttibudjetti.

Kylpyhuoneen remontti on edennyt siihen vaiheeseen, että viimeistelytyöt on enää tekemättä. Listoja on laittamatta, kiinteä kaappi maalaamatta ja valaisin löytämättä. Lopputulos on kuitenkin jo nähtävissä ja remontin hinta laskettavissa.


Varsinaista budjettia ei remontin alkaessa tehty. Työhön käytiin sillä mielellä, että ne materiaalit valitaan, joista eniten pidetään. Summittaisena arviona ajatuksissa oli, että hankinnat saadaan parilla tuhannella eurolla. Tämä kuitenkin alitettiin reippaasti, sillä allas ja allaskaappi löytyivät edullisesti Ikeasta. Kivilattia otti kuluista omansa, mutta vastaavasti perusvalkealle Metro-laatalle tuli hintaa vain 13 euroa m2.


Vesihanat ja pyyhekoukut hankittiin kylän rautakaupan valikoimista – keskihintaisina. Allaskaappiin vaihdettiin vetimet, jotta samaa sarjaa saataisiin myös kiintokaapin oveen. Korkean kaapin ovi on vielä kellarissa odottamassa, sillä maalauksen yhteydessä uusitaan myös kaikki hyllylevyt.


Yllättävin remontin menoerä syntyi pohjustusaineista ja tasoitteista, maaleista ja vesieristeistä. Vanhojen laattojen irrottaminen kun jätti jälkensä ja tapettien poisto (etenkin katosta) paljon siistittävää pintaa. 


Viimeistelytöiden jälkeen alkaa yläkerran uuden kylpyhuoneen suunnittelu sekä kellarikerroksen kylpyhuoneen remontti. Jälkimmäiseen tilattiin eilen lattialaatat, joita odotellaan toimitettaviksi neljän viikon päästä. Intoa puhkuen ja vähän jo varmemmin ottein siispä tuleviin töihin!

19 kommenttia:

 1. Nayttaa todella kivalta!
  Itseko tuon kaiken teit?Olet aivan uskomattoman taitava!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lisay! Kaikki työt tehtiin ilman ulkopuolista apua. Mies auttoi laattojen ja hyllylevyjen leikkuussa. Yhdessä tehtiin putkityöt ja allaskaapin asennus. Loppu onkin sitten omaa työtä :)

   Pohjatyöt ja vesieristykset olen tehnyt aikaisemmin pihasaunalle ja ne kävi silloin laatoituksen laittanut ammattilainen tarkistamassa - tämän vaiheen osalta oli siis jo luottavainen mieli :)

   Poista
 2. Kaunista, kaunista, onpas kauniita saippuoitakin.
  Ihanan harmoninen kokonaisuus. Hyvää naistenpäivää täältä Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Villa Brickyardiin :)
   Nämä saippuat ovat nyt kokeilussa ja tuntuisivat olevan tuoksunsa puolesta sopivia miesväellekin.

   Poista
 3. Tyylikästä, kuten aina. Jäin miettimään tuota budjettijuttua, niitä yllätyksiä. Sitä niin helposti ensin laskeskelee kaikke sitä näkyvää ja kaunista ja sitten ne "muut" jää huomaamatta. Töhnät maksavat ja niitä kuluu paljon. Nuo 2-haaraiset koukut ovat kauniita, hana ihana. Ja kaikki niin tyylikkäästi yhteensopivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Eräästä artikkelista luin ennen talon remontointiin ryhtymistä, että kun laskee 20 % lisää hintaa kaikkeen siihen, mitä työssä kuvittelee tarvitsevansa, ollaan jo lähellä totuutta. Kenties :)   Poista
 4. Todella tyylikkäästi toteutettu! Kaksihaarainen koukku miellytti täälläkin, ja tuo kori tuo sopivasti pehmeyttä :)

  JuttaEmilia// dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunista ja tyylikästä! Jäin miettimään kun luin teidän esikoisen muutosta Suomeen, onko puolisosi Suomesta vai paikallinen, mikä teidät Ranskaan toi ja kauanko olette siellä olleet?

  Hyvää naistenpäivää Kaliforniasta!
  CalGirl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos CalGirl!

   Lähdimme tänne Ranskaan alunperin vuodeksi. Pakkasimme muuttokuormaan tavaraakin vain pakettiautollisen. Se vuosi venyi ensin kymmeneksi, jonka jälkeen päätimme myydä Suomeen jääneen kotimme. Nyt täällä on vierähtänyt jo 15 vuotta. Hups vain - aika lentää!

   Tulimme hakemaan elämään lisää vaikeusastetta - ja kokemuksia tietysti (puolisoni on siis myös suomalainen). Nyt jälkikäteen hymyilyttää, miten ihmeessä siinä elämäntilanteessa tulikin muutto vieraaseen maahan mieleen. Meillä oli pieni taapero ja vastasyntynyt vauva, kaksi koiraa ja ensiasuntokin juuri hankittuna.

   Onneksi ei ole kaduttanut!

   Poista
 6. Huoh, miten ihastuttava sävymaailma! Kaunista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - kiva kuulla! Samoilla sävyillä jatkuu remontointi seuraavassa kylpyhuoneessakin :)

   Poista
 7. Oi mitä fiiliskuvia! Mitä ihania luonnonkosmetiikkatuotteita korista pilkistää?

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Luonnonkosmetiikan valikoimat ovat parantuneet niin huimasti, että on hyvä välillä vertailla ihan arkisia perustuotteitakin (korissa tällä hetkellä Jardin Bio étic, Marilou, Timotei, Cattier).

   Poista
 8. Hei! Kauniin näköistä! Ja hienoa työtä! :) Meillä on aikalailla samanlainen tyyli. Meiltä löytyy kahdesta vessasta/kylpyhuoneesta tuo sama Ikean allaskaappi/allas. Mietin itsekin aluksi vetimien vaihtamista, ettei erottuisi heti Ikean tuotteeksi! :) Mutta vielä ainakin on ne alkuperäiset paikallaan. Samaa fasettilaattaa meillä on kylpyhuoneessa isompana ja pienempänä keittiönvälitilassa sekä samat Pentikin pyyhkeetkin löytyy alakerran wc:stä! Heh! :) Käy kurkkaamassa: villaelsalla.blogaaja.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, olipa hauska kurkistaa blogiisi ja nähdä nuo mainitut toteutukset. Kiitos linkistä! Teillä on kaunis talo :)

   Poista
 9. Todella kaunis tulos.
  Minulta meni loma,että en kerinnyt edes tajuta,että se on nyt loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tuttu fiilis - nyt on sitten pääsiäiseen asti aikaa sulatella loman loppumista :)

   Poista
 10. Ihanalta näyttää, odotan mielenkiinnolla laajempia kuvia :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...