21. heinäkuuta 2013

Poimintoja kesän työlistalta, osa 1.

Alkukesän aikana meillä vietettiin hiljaiseloa sikäli, ettei uusia remonttitöitä polkaistu käyntiin. Lakaistiin lattiaremontin pölyt pois ja viimeisteltiin viimeisiä nurkkia (mikä ottikin ajateltua enemmän aikaa). Nuorukaiselle annettiin lukurauha peruskoulun päättäviin kantonin yhteiskokeisiin, joiden tuloksilla lukiopaikkaa haetaan. Ja huippupisteet poika kiitokseksi kotiin kantoikin.

 
 

Pieni sisustuksellinen kevennys tehtiin eteiseen, kun seinät maalattiin ja puiset naulakot poistettiin. Tilalle ruuvailtiin yksittäisiä Ikean koukkuja (Blecka) – neljän rivistö eteiskäytävän puolelle ja toinen samaan tasoon portaikon seinustalle, jonne kuopuskin pääsee askelmilta kurkottamaan.

 

Lattiaremontin hankalimman nurkan tekeminen päätettiin suosilla säästää kesään, sillä painava ulko-ovi jouduttiin nostamaan pois paikoiltaan. Sisäänpäin aukeavaa ovea oli lyhennettävä uusien laattojen nostamalle tasolle. Kynnyksen edustalta lattia huomattiin vielä hitusen vinoksi ja niinpä vanhaa betonivaluakin jouduttiin suoristamaan. Ja jotta helpolla ei ainakaan päästäisi, oli samat työstöt tehtävä keittiön puolella parvekeovien kanssa!


Kesän ulkotyölistalla ensimmäisenä askareena on pihaportin edustan laittaminen. Jollei nyt aivan edustuskuntoon, niin siistiksi ainakin. Rikkaruohoista on päästävä eroon ja rapiseva rappaus on korjattava. Harmittaa, ettei jo muutettaessa muurin huonoon kuntoon puututtu, sillä työn takuu olisi tuolloin ollut vielä voimassa.


Lähistöllä asuvan formulatähden kotiportilla on tyylikäs ryhmä muotoon leikattuja pensaita ja niistä irtosi idea, että jospa muurin kulmaukseen istutettaisiin meilläkin puksipensaita. Pienenä ryhmänä ne toisivat huoliteltua ilmettä tontin sisäänkäyntiin. Kuvitellun istutusalueen takana kuvassa oleva muurinpätkä on jo rapsuteltu ja hierretty korjauslaastilla.

10 kommenttia:

 1. Onnea pojalle hienosta rutistuksesta =) Komeita violetteja kukkijoita ja idea puksipuu ryhmästä kuulostaa täydelliseltä tuohon muurin kupeeseen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti jori - pojan puolesta! Posti toi aamulla tiedon, että mieluinen opiskelupaikkakin on nyt myönnetty :)

   Vaikka viileä alkukesä ei ollut niin ihmismieleen, kukat kiittivät ja viihtyivät. Puksipuita saa odotella syyskuuhun, kertoivat puutarhamyymälässä. Harmi, niitä olisi ollut kiva jo livenäkin muurin kupeeseen mallailla.

   Poista
 2. Ihanaa, sinä tulit takaisin. Olen kaivannut sinua koko kesän. Olen niin ihastunut sinun kauniiseen, harmoniseen kotiisi, pihaan ja kaikkiin tekemisiisi. Teillä on niin kaunista sisällä ja ulkona.
  Onnittelut pojalle mahtavasta suorituksesta. Ihanaa kesää!
  Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun laitoit viestiä Irma! Kannustavaa lukea, että postauksia on kaipailtu.

   Nyt kesälomalla on taas aikaa kulkea kameran kanssa. Kävin tänäänkin kuvaamassa naapurissa erästä ranskalaistaloa, josta laittelen tännekin yksityiskohtia esille myöhemmin.

   Aurinkoista kesää myös sinulle :)

   Poista
 3. Onnea pojalle!
  Olenkin ajatellut, missä olet...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina pojan puolesta ja lämpimästä vastaanotosta! Tuli hyvä mieli :)

   Poista
 4. Onnittelut huippupisteistä! :-) Upeita kukkasia ja voi tuota teidän porttia. Todella hieno ja puksipensaat tulevat olemaan se viimeinen silaus, piste i:n päällä :-)

  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tekisi mieli jo kaivaa ne puksipensaat maahan, mutta täytyyhän se muuri niiden takana toki ensin maalata. Rikkaruohojen osalta ollaan jo voiton puolella, huh.

   Poista
 5. Kiva kun olet täällä taas! Sinua on kaivattu! Onnea pojalle!
  CalGirl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava lukea täältä näin kannustavia viestejä! Kiitos CalGirl :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...