16. lokakuuta 2013

Lattiapistorasia.

Tulihan tehtyä sellainen tee-se-itse-naisen ratkaisu ja lattiapistorasian asennus, että remonttia sai puskettua taas nykäyksen eteenpäin. Samalla tuli mietittyä, mihin kaikkeen tällainen lattiamalli nykykäytössä sopisikaan – laitteiden lataukseen sohvan kulmalla, jouluvaloille kuusen paikalla tai raclette-grillille pöydän päädyssä. Näistähän saa myös lattiamateriaalilla päällystettäviä malleja.

 

Jalkalistojen laittaminen on jäänyt meillä eteisessä kesken, sillä vanhat pintavientinä asennetut pistorasiat (sähkö/puhelin) sattuivat listoituksen tielle. Nämä rumat ja eriparin rasiat olivat vieläpä niin matalalla, ettei niiden upottaminen seinään ilman johtojen uusimista olisi onnistunut.


Alkajaisiksi oli taottava – ihan vasaralla ja taltalla – lattiabetoniin kuoppa upotettaville rasioille. Kaivuun jälkeen pohjalle kaadettiin tasaava kerros valuvaa kipsiä, porattiin proppaukset ja sovitettiin kansilevyn korkeus. Kivilaatasta leikattiin vielä sopiva palanen pois ennen kiinnitystä ja saumausta. Ja toimii! Sähkön kytkeminen toki siis jäi osaavimpiin käsiin.

 

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pistorasioiden paikat ovat hankalia, kun oikein miettii. Ja joskus se kätevin kohta löytyy juurikin lattialta :)

   Poista
 2. Maanmainio keksintö joka saisi yleistyä kovaa vauhtia - samoin kuin se työtasosta esiin nouseva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin! Meillä olisi käyttöä myös työtasomallille.

   (... ja ihan Tamperetta myöten kävin näitä lattiamallin rasioita etsimässä.)

   Poista
 3. Vau!! Oon vaikuttunut sun DIY asenteesta!! Vastaavia ratkaisuja näkee Jenkeissä jonkun verran, etenkin esim. isoissa olohuoneissa jossa seinät ovat kaukana vaikkapa jalkalampun paikasta.
  CalGirl


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sen hyvin kuvitella, että suurten tilojen sisustajille tulee mieleen, jotta ollappa tässä keskellä nyt vähän sähköä :)

   Näin se rima kummasti madaltuu itse tehdessä. Pari vuotta sitten upotin kyseisestä lattiarasiasta lähtevän puhelinjohdon kulkemaan kiviseinän sisässä yläkertaan ja ajattelin, että tuota rasiaa en sitten itse laita...

   Poista
 4. Terve
  Meille tulee lattiarasia keittiön pöydän alle sekä olohuoneen sohvan alle. Tuo löytämäsi rasia on tyylikkään näköinen, minkä merkkinen se on tai mistä sen löysit?

  -Tommi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Tommi,
   Tämä meidän lattiarasiamme on merkiltään Legrand.

   Poista
 5. Hei, Mistä noita saa? Olen hakenut google punaisena eri hakusanoilla, huonolla menestyksellä - ihan kuin ko. malli olisi poistunut mallistosta?

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...