5. kesäkuuta 2011

Kolmas remonttipäivä.

Olohuoneen kolmannen remonttipäivän voisi tiivistää sanoihin pölyä, pölyä ja lisää pölyä. Sitä on riittänyt. Ikkunan syrjää hioessa on samalla ihailtu hortensiapenkkiä, joka on päivän mittaan saanut väriä. Passion avaa  kukkansa ensimmäisenä, kun Rositat vieressä vasta virittelevät kauneuttaan.
 

6 kommenttia:

 1. No, kyllä on pölyä ja kaiken lisäksi se lentää joka paikkaan,mutta olette jo nyt voiton puolella suomalaisen sisun ansiosta ja komeeta tuppaa tuleen.
  Kivaa viikon alkua Villa Haikaraan!

  VastaaPoista
 2. No huh, kylläpä Villa Haikarassa taas pannaan paikkoja entistä ehommaksi. Kyllä olette toimeliaita!

  Herkät kauniit hortensiat...

  VastaaPoista
 3. Maalikin loppui sopivasti, kun arkiviikko alkoi.

  Kiitos kovasti kannustuksesta! Jospa huomenna taas jatketaan :)

  VastaaPoista
 4. Nyt täytyy kyllä kysyä, että miten saat pysymään nuo hortensiasi noin hehkeinä auringossa? Minä oon yrittänyt kastella omiani päivittäin, eivätkä ole edes koko päivää auringossa, mutta ovat nuupahtaneet tästä Suomessa vallitsevasta helleaallosta :( Vai voikohan kyse ollakin väärästä lajikevalinnasta?

  -satu

  VastaaPoista
 5. Meillä on kasteltu hortensiat tänä kesänä vain kerran, johtuen voimassa olevasta kastelukiellosta. Tällä alueella saa puutarhoissa kastella vain kasvimaat. Vesijohtovettä kun on säästeltävä.

  Olen huomannut, että mitä vanhemmiksi hortensiat tulevat, sitä paremmin ne kestävät auringon paahdetta. Lajikkeissakin on eroja. Kuvassa oleva kukka tarvitsee huomattavasti enemmän vettä kuin perinteisemmät Rositat.

  Muutaman ensin sisäkasvina olleen hortensian olen istuttanut maahan, mutta ne ovat nuupahtaneet saman tien. Poistan niistä kukinnot ja pidän lehdet hengissä. Seuraavana kesänä pärjäävätkin jo sitten paremmin :)

  ... elikkä kyllä ne kovasti huonona ovat olleet minullakin aluksi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos neuvoista! Hävettää myöntää, mutta en oikeastaan edes tiedä, mitä lajiketta hortensiani edustaa... :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...