2. syyskuuta 2011

Omenasipsit.

Ensimmäiseen lomanjälkeiseen viikonloppuun haettiin vauhtia leikkipuiston kautta. Ilma on niin painostavan kuuma, että yöllä varmaan jyrisee. Niin kuin on jyrissyt kahtena edellisenäkin. Meillä taidetaan tänään kaivautua sohvan pohjalle, linnoittautua nojatuoliin, lueskella ja katsella telkkua. Uunissa hurisee naposteltavaa – karkkipäivän korviketta.


Omenasipsit (Chips de Pomme de Savoie) valmistuvat hiljalleen uunin jälkilämmössä kahdella pellillä. Vesi (1/2 l) ja sokeri (100 g) lämmitettiin kattilassa ja sekaan lisättiin 10 minuutiksi kiehumaan yhden sitruunan mehu. Viiden ompun ohukaiset viipaleet kasteltiin mehussa ja leviteltiin mietoon lämpöön rapsakoitumaan.

5 kommenttia:

 1. Oi, tuon omppujutun taidan lähiaikoina toteuttaa, kuulostaa makoisalta- kiitti siis vinkistä!

  Rauhallista viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 2. Taidankin kokeilla pikimiten, kiitos vinkistä ;)

  VastaaPoista
 3. Voi nam, kuulostaa herkulliselta! Täällä pojat ovat syöneet suklaata ja tikkaria karkkipäivän kunniaksi, mutta tuota reseptiä vois joskus kokeilla, varmasti parempaa kuin tavalliset karkit...ainakin terveellisempää :)
  Ihanat kuvat teidän olohuoneesta!

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kuinka hyvin nuo säilyy??
  Siis jos ei heti syö ☺
  -omppua meinaan tulee...liikaa!!

  VastaaPoista
 5. Kaksi pellillistä lastuja sujahti sukkelaan...

  Ohuen ohuet siivut ovat parhaita ja valmistuvat nopeimmin (n. 50°C). Jonkinlainen siivuttaja (ransk. mandoline) olisi tässä kätevä. Ja useampi pelti. Meillä hautui iltaruoka samoilla lämmöillä.

  Taidan kokeilla vielä kanelimaustettuja omppuja sekä päärynäsiivuja.

  Pepi: Näiden kyllä pitäisi säilyä tosi pitkään hyvänä. Täällä meilläpäin on kostea ilma ja siksi ohjeissa puhutaan peltirasioista. Paperipussissa sitkistyisivät, mutta Suomessa sekin lienee ok.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...