9. helmikuuta 2012

Tuoliprojekti.

Kevään aikana on tarkoitus entisöidä muutama yksittäinen tuoli, joista ensimmäinen on jo työn alla. Murheellinen puolen euron kirppislöytö, mutta tukeva. Puuosat putsattiin ja hiottiin, istuinosan verhoilu ja kastuneet pehmusteet poistettiin. Kunhan kehikko on kunnolla kuivahtanut, vaihdetaan heinät, vanut ja säkkikangas.



Tuoli maalattiin kolmella eri sävyllä (edellisen postauksen pienet purkit). Pohjustus tehtiin vaalealla, päälle sipaistiin siniharmaan vivahdetta ja vielä patinainen pesu tummanharmaa/vesi-seoksella. Kolhut ja kulumat säästettiin.


7 kommenttia:

  1. Mahtava löytö,oikea kaunotar paljastuu kulahtaneen ulkoasun alta=D Aikamoisen taitava olet<3

    VastaaPoista
  2. Näyttää jo nyt tosi hyvältä! Väri on erittäin kaunis ja uudistaminen ei näytä liian uudelta. Hieno, tykkään!

    Pidin kovasti myös noista ed. postauksen kirjaimista.

    VastaaPoista
  3. Tuolista tulee hieno...laitappa valmiista sitten kuva ihailtavaksemme..☺

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis väri tuolissa! Ja mihin hintaan olet taas löytänyt tuon arteen...uskomatonta! Mulla on hakusessa just se oikea harmaa väri meille...tottunut liikaa maalailemaan valkoisella :) Oliskohan tikkurilan helhenharmaa hyvä väri...tai sen niminen kuin laasti???Vaikea vertailla kun niin pienestä palasta sitä pitää katella. Pitäs saada maalattua vaikka joku lauta tai levy kantaa se sisälle!

    Viikonloppuja sinne!

    VastaaPoista
  5. Ihana väri! olen yrittänyt löytää vastaavaa väriä meidän olohuoneen astiakaappiin, mutta kolme huonekalumaalia jo kokeiltu ja päädyin valkoiseen, kun mikään ei toiminut. Miten tuo tummanharmaa/vesiseos toteutetaan ja toimiiko tuo siis ihan perusmaaleilla? Kiitos jos jaksat vastata!

    P.S. Sinulla on muuten todella kaunis blogi, olen jo pidemmän aikaa ihastellut tyyliäsi!

    VastaaPoista
  6. Sulla on tosi kaunis koti, ja blogi! :-) Meidankin haaveena on jonain paivana asua Ranskassa. Meilla on lomakoti Cannesin lahella ja toivotaan, etta siita tulis jonain paivana se vakituinen koti.

    VastaaPoista
  7. Kirsi: Kiitti :)
    Hitusen hurjaltahan tuo näytti, mutta onneksi likaa & patinaa oli vain pinnassa. Kevyt hionta riitti. Nyt sitten se vaikein osuus eli verhoilutarpeiden etsintä! Eipä löytynyt ensimmäisestä kaupasta...

    Kiitos, Minna!
    Tykkään itsekin siitä, ettei kunnostus näytä liian uudelta :)

    Irmastiina, kiitos! Toivottavasti näitä tuoleja vilahtelee kuvissa vielä valmiissa kuosissa :)

    Pauliina, kiitti :)
    Harmaa on kaunis väri, mutta yllättävän haastava. Taidan ymmärtää valinnan vaikeuden. Farrow & Ball'n värikartta (löytyy netistä) on muuten kiva lisäapu sävyjen pähkäilyyn.

    Alexandra, kiitos kivasta viestistä :)

    Samanlaisia väripulmia täälläkin. Haluaisin löytää täydellisen harmahtavan sävyn, joka sopisi suuremmillekin pinnoille, esim. lipastoihin. Vaalean, harmaan, vivahteisen, mutta lämpimän. Osittain siksikin otin tämän värin kokeiltavaksi tuoliin.

    Ajattelin vielä itse kokeilla vaaleanharmaata, jossa on aavistus okraa mukana :)

    Tuolin viimeistelevän tummanharmaan maalikerroksen tein hyvin vetisellä seoksella (maalina siis vesiliukoinen yleismaali). Melkeinpä seos näytti maalisudin pesuvedeltä - se oli siis todella laimeaa, mutta antoi kuitenkin väriä. Levitin sitä ensin maalipinnalle (valumia saa varoa) ja pyörittelin siveltimellä.

    Kotirouva, kiitos :)
    Oi, Côte d'Azur on haaveilun paikka. Se lämpö ja tunnelma ♥

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...