10. helmikuuta 2013

Puutarha-aiheinen haaste.

Lattiaremontti edistyi keittiössä vauhdilla, kunnes laattaliikkeestä kerrottiin, että toimitusvaikeuksien vuoksi ensi viikolle sovittu lisätilaus myöhästyy parilla kuukaudella. Oih! Keittiö jää nyt keskeneräiseksi. Hyvää tässä on tietenkin se, että työkalut saadaan korjata alkavan hiihtoloman ajaksi jaloista pois. Aikaa jää myös keväisten pihatöiden suunnitteluun. Alkajaisiksi ainakin muutama suuri puu on tarkoitus laittaa tilaukseen.


Pohdinnan vauhdittajaksi lennähti Jokirannassa-blogista kiva haaste kysymyksineen. Se sai muistamaan kuinka hyvää hyötyliikuntaa pihan laittaminen onkaan ja millaista lääkettä kukat tarjoavat kauneuden kaipuuseen.

1. Omistatko kasvihuoneen, huvimajan tai pergolan?
Meillä on kaksi pergolaa, joista toinen toimii myös grillikatoksena. Toiveissa olisi sellainen orangerie, jossa sitruunan, palmujen ja oliivipuiden kelpaisi talvehtia.



Viisi vuotta sitten muuttopäivänä samalla paikalla takapihalla näytti tältä. Pergola rakennettiin suuren kirsikkapuun alle kuvassa etualalla olevan hortensian seuraksi. Taustalla olevien omenapuiden alue lohkottiin kaupanteon yhteydessä erilliseksi tontiksi, sillä siivun pitäminen olisi maksanut 400 000 euroa lisää. Tonttimaa on hintavaa täällä ja sillä olisi tullut omenoillekin sievä kilohinta!


2. Kuva jostakin kohtaa pihaltasi tai parvekkeelta, johon olet erityisen tyytyväinen?
Nurmikon ja pihatien reunukset on saatu suunnilleen valmiiksi. Niissä oli työnsä, mutta näyttävät nyt pienelläkin hoidolla siisteiltä. Vastapainoksi pihatien toisella puolella saavat kasvit rönsyillä villisti.


3. Paras vuorokaudenaika puutarhassasi? Auringon laskiessa Juran taakse.
4. Lempivuodenaikasi? Kesä... tule jo!
5. Puutarhasi pahin riesa? Maahumala nurmikolla.
6. Lempivärisi tai väriyhdistelmä puutarhasi kukissa? Violetti, vaaleanpunainen ja valkoinen.



7. Lempipaikkasi puutarhassa, mitä teet siellä?
Kesäpäivät vietetään altaan läheisyydessä. Josko uimisen ja auringonoton tai pihanhoidon ja rikkaruohojen kitkemisen välillä saa valita, valitsen jälkimmäisen.

 
 


Tältä näytti uima-altaan työmaa edellisen omistajan jäljiltä. Oli teetetty allas sähköisine katteineen, viemäröinnit ulkovessalle, grillikatos, kaukosäätimellä toimiva pihaportti ja marjakuusiaitaa. Rahaa oli käytetty – kuittien perusteella – niin, että sillä summalla olisi tehnyt jo melkoisen sisäremontinkin. Tämän valmiimmalta ei kuitenkaan näyttänyt.


8. Ihanin puutarha, jossa olet käynyt, tai haluaisit käydä Pienet tunnelmalliset puutarhat ovat kaikki mieleisiä. Ja niitä on paljon näkemättä!
9. Minkä kasvin aioit hankkia seuraavaksi? Suuren varjoa tarjoavan puun. Mieluusti isolehtisen ja nopeasti kasvavan.
10. Tilaatko puutarhalehtiä? Vain irtonumeroita ilmestyy kotiin silloin tällöin.
11. Mikä asia sai sinut tänään hymyilemään? Alkava lomaviikko ja hitaat aamut :)

***

Olihan virkistävää tuulettaa ajatuksia kesäkuvien arkistoissa ja huomata, että tässä vaiheessa talvea on runsaasti aikaa tulevien töiden suunnitteluun. Kiva haaste – saa tarttua!

11 kommenttia:

  1. Ihan mieettömän kaunista!!
    Ja nuo laventelit, voi kuinka toivoisin niiden viihtyvän täälläkin - muusllakin kuin purkissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)
      Täälläkin pöllähti alkavan hiihtoloman kunniaksi reipas kerros lunta, joten saa nähdä mitä laventelit tykkäävät.

      Poista
  2. Kiitos vastauksista, oli kivaa lukea. Ja vau mitä kuvia pihaltanne!
    Hortensiat, laventelit, sinisade ja uima-allas, kertakaikkiaan upeita!
    Oikein ihanaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Oooh mikä paratiisi teillä --- Aivan mielettömän kaunista! Meillä pergolan rakentaminen on ensimmäisiä juttuja ensi kesälle. Muutama nopeasti kasvava puukin pitäisi saada raja-alueelle ja aidan toiselle puolelle ja ja ja... Nyt tosiaan olisi jo suunnitteluvaiheeseen päästävä ja miettiä mitä kaikkea pitääkään tilata, koska kesällä vain toimitaan:) Kurjaa tuo lattiaremontin viivästyminen, mutta nyt voit hetken varmasti pähkäillä puutarhajuttuja rauhassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, kesällä toimitaan :)
      Toivottavasti saamme tunnelmapaloja pergolanne valmistumisesta.

      Poista
  4. Ihana puutarha teillä todellakin on.
    Omastani en sano sanaakaan ja nyt se on onneksi lumen peitossa.Yöllä pitäisi sataa lisää ja toivottavasti rutkasti,etten pääsisi töihin aamulla kehkeh.
    Ensi viikonloppuna menen Pariisiin,kun tarttee tehdä passihakemus,kun se ei enää onnistu Lyonista käsin ?!Tulee VÄHÄN kallis passista,mutta otan sen reissun "turistimatkana" ja taidan koluta kirppiksen pitkästä aikaa.
    Kivaa LOMAA koko perheelle.Minulla alkaa vasta ens' kuun alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Minulla myös on passi vanhentumassa nyt keväällä. Tietänee reissua Berniin.

      Poista
  5. Miten ihmeessä hortensiat saa kukoistamaan noin upeasti, johtuuko se vain ilmastosta? Entä viinirypäleet, meillä ne ovat aina jääneet suunnilleen pensasmustikan kokoisiksi ja siis lintujen iloksi. Pitäisiköhän runsasta terttusatoa harventaa, jotta jaksaisivat kasvaa suuremmiksi? Asumme belgiassa, joten ilmasto on melko leuto, ei yleensä juurikaan pakkasta. Täytyy vielä mainita, että olette aivan hurjan ahkeria ja aikaansaavia, niin kaunista sekä ulkona että sisälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kiva kuulla :)

      Hortensiat saavat meillä keväisin multa/kahvinporo-seosta ja runsaasti kastelua. Kesällä saa antaa kaksikin kertaa päivässä vettä. Sitä ne rakastavat!

      Viinirypäleet tekivät viime kesänä hyvän sadon. Italialainen käynnöskin peräti 30 terttua. Niitä ei sen kummemmin ole hoidettu, eikä liioin leikattu. Paahteinen paikka tuntuu kelpaavan niille.

      Poista
  6. Olipa ihana vierailla kauniissa puutarhassanne, kun omasta ikkunasta näkyy vain valkoista. Tai no, valkoista, harmaata, ruskeaa, ja tällä hetkellä illalla tasan mustaa. Mutta tämä kierros toi iloa ja toivoa, ehkä se kesä taas kerran kuitenkin tulee.

    Upeaa, upeaa katseltavaa!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...