2. lokakuuta 2013

La pierre de Bourgogne.

Burgundin kalkkikivi ansaitsee mainintansa, kun puhutaan ranskalaisista pintamateriaaleista. Se on tuttua sisustuslehtien sivuilta – mahtavien linnojen käytäviltä ja vanhojen farmitalojen keittiöistä. Tällä kertaa mallipalat nousevat lähetyslaatikosta vain tutustumistarkoituksessa, vaikka mieli kyllä haaveilee antiikkipintaisista katukivistä omaankin pihaan.


Kalkkikivi patinoituu kauniisti ja kestää käyttöä, kunhan sen pinta käsitellään. Perinteisemmän tavan mukaan kivilattiat on pesty Marseille-saippuan lastuilla, jotka liotetaan ensin kuumaan pesuveteen. Tekisi mieli testata tätä kellarikerroksen kiville!


Behind the scenes. Syksyn illat ovat haasteellista kuvausaikaa ja nyt on viimeistään kaivettava jalustakin  apuriksi. Opeteltavaa olisi ja se on hyvä syy heittäytyä lukiolaisen kanssa tiimityöhön hän kun valitsi lisäaineekseen valokuvauksen. Keskiviikkoisin meillä siis kuvataan! Lisää haastetta tarjoili "Koti kaupungin laidalla"-blogin Frida, jonka haasteeseen on myös tartuttava. Kiitos! Kuvasarjaa koti-ikkunasta on luvassa :)

4 kommenttia:

 1. Upeita nuo kivet! Saman jalustan kaivoin itsekkin eilen esiin. :)
  Tanja
  Charm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottelen vielä mukavia kuvaushetkiä, vaikka kauniita syksyisiä otoksia on tullutkin :)

   Poista
 2. Kaunis malli (tämä serkkuniserkku) ja kivetkin,no joo,"vähän" ontuva vertaus.
  Kivaa WE !
  PS.Myös Lealle ja Raijalle,jos lukevat näitä viestejämme.Kaikki ihan OK ja kiitokset vielä molemmille viime kesästä.Kivoja muistoja.Tulkaas nyt Ranskaan,täällä on viinin-ja omenankorjuu meneillään ja löllösen lämmintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Luulenpa viestin kulkevan :)

   Meillä on tämä valokuituinen nettiyhteys pätkinyt taas niin, ettei kirjoittelusta tahdo tulla mitään, grrr!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...