30. marraskuuta 2013

Pariisin punainen.


Jos Pariisin haluaa nähdä jouluun puettuna, mutta ilman valtavia turistimassoja, kannattaa lomaviikoksi valita marraskuun viimeinen. Kiire ei vielä tunnu kaduilla ja juhlavaan tunnelmaan pääsee soluttautumaan sujuvasti sisään. Olkoonkin siis oheisen kuvakimaran teemana joulunpunainen!

 
 
 
 
 

Merci-liike Boulevard Beaumarchais'lla on sisustajan silmille aina kierroksen paikka. Takataskuun jää pieniä ideoita, vaikka mitään ei sujahtaisi ostoskassiin. Kolme kerrosta, kolme kahvilaa, vaatteita ja koruja, pellavaa, pientavaraa ja kalusteita. Mikä parasta – ei ylenmäärin jouluista krääsää. Merci!


Kohteista perinteisimmät on nähtävä jokaisella reissulla. Ilman niitä tuntuu, ettei olisi kaupungissa käynytkään!

 

Useamman päivän lomaa varten kannattaa hankkia kulkemista helpottava Navigo découverte-matkakortti. Kortinlukija toimii laukun läpi, joten viileinä päivinä sitä ei tarvitse asemilla edes esille etsiä. Kantakortti on kuvallinen ja valmiiksi oikeaan kokoon saksittu passikuva nopeuttaa lomalaisen liikkeelle lähtemistä. Suosittelen.


Marraskuinen Louvre oli pimenevässä illassa tunnelmaltaan huikea. Vai miltä kuulostaa lähes aavemaisen hiljainen museo? Ei jonoa lipputiskillä eikä ruuhkaa taideteosten edustalla. Tuntia ennen sulkemisaikaa hyvä jos jokunen kulkija edes samassa kerroksessa.

8 kommenttia:

 1. Merci! Voi kun pääsisi reissuun. Ihana kuvakierros.

  VastaaPoista
 2. Eiffel räntäsateessa. Jee! Minustakin useimmat turismin täyttämät kaupungit ja rantapaikat ovat parhaimmillaan kiireaikojen ulkopuolella. Herätit Mummissakin matkakaipuun, taas.

  VastaaPoista
 3. Niin ikävä on Pariisiin....kiitos näistä kuvista!

  VastaaPoista
 4. Nyt iski Pariisi-ikävä. Ihanaa kun jaoit meidän kanssa nämä kuvat kyllä tuli hyvä mieli. Ja kiitos tuosta Merci vinkistä.

  VastaaPoista
 5. Ihana kuvaterveinen kiitos siitä.
  Toivon oikein hyvää joulunodotuksen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos upeista kuvista. Huoh, ehkä ensi vuonna joulun alla tuonne.... :)

  VastaaPoista
 7. Todella ihania kuvia, tuli niin kova hinku tonne :) Tänä vuonna olin jo lähdössä marraskuussa ja nyt harmittaa! http://onnellinenoliivi.blogspot.fi/

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...