23. maaliskuuta 2011

Grillikauden avajaiset.

Uutukaiseen grilliin laitetaan kauden alkajaisiksi kalaa. Sen kera papusalsaa. Alkusalaatin kanssa keitettyjä rapuja, joille lapset sekoittivat kastikkeeksi soijamajoneesia, chiliketsuppia ja ranskankermaa. Tytöt koristelivat vielä jälkkäriksi mansikkakakun. Limonadia meillä on harvoin, mutta nyt päivän kunniaksi sitä lapsille. Isälle lasiin samppanjaa ja onnittelut pyöreistä vuosista!

6 kommenttia:

  1. Oi ihanaa, teillä se jo alkaa... siis grillikausi. Meillä pitää vielä odottaa muutaman viikon, että lumet sulasisivat..:D

    VastaaPoista
  2. Ihania limsapulloja!

    Millaista papusalsaa teit ja miten? Täällä käytetään paljon papuja, mutten ole vieläkään päässyt niiden makuun. Olisi kiva löytää mieleinen resepti.

    VastaaPoista
  3. Papusalsa kuulostaa herkulliselta. Reseptiä voisi kokeilla Vaahteramäelläkin ;)

    Miten hurmaavat limsapullojen etiketit!

    VastaaPoista
  4. Papusalsamme resepti oli alunperin erään amerikkalaisen ravintoloitsijan ohje, mutta se on vuosien varrella meillä hieman yksinkertaistunut. Tämä kylmäversio salsasta menee jotakuinkin näin:

    kidneypapuja n. 400 g
    maissia n. 300 g
    iso paprika pieneksi pilkottuna
    puolikas avokado pilkottuna
    punasipulia pala silputtuna
    persiljaa hienonnettuna
    mustapippuria ja sitruunan mehua

    Täyttävä lisuke se on :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos reseptistä! Vielä pari kysymystä siihen liittyen: Onko maissi säilyketölkistä vai pakasteesta? Onko pavut liotettu ja keitetty vai säilykepurkista? Meinaan kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Laitan maissin säilykkeestä, sillä täällä ei tavan kaupasta pakastemaissia ole löytynyt. Pavut ovat parhaita itse keitettynä ja suosin tätä, mutta tunninkin keittoaika kesähelteellä tai kiireessä on jo liikaa. Turvaudun siispä välillä säilykkeeseen. Ja jääkaappikylmänä!

    Kokeilemisiin! :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...