Uutukaiseen grilliin laitetaan kauden alkajaisiksi kalaa. Sen kera papusalsaa. Alkusalaatin kanssa keitettyjä rapuja, joille lapset sekoittivat kastikkeeksi soijamajoneesia, chiliketsuppia ja ranskankermaa. Tytöt koristelivat vielä jälkkäriksi mansikkakakun. Limonadia meillä on harvoin, mutta nyt päivän kunniaksi sitä lapsille. Isälle lasiin samppanjaa ja onnittelut pyöreistä vuosista!
Oi ihanaa, teillä se jo alkaa... siis grillikausi. Meillä pitää vielä odottaa muutaman viikon, että lumet sulasisivat..:D
VastaaPoistaIhania limsapulloja!
VastaaPoistaMillaista papusalsaa teit ja miten? Täällä käytetään paljon papuja, mutten ole vieläkään päässyt niiden makuun. Olisi kiva löytää mieleinen resepti.
Papusalsa kuulostaa herkulliselta. Reseptiä voisi kokeilla Vaahteramäelläkin ;)
VastaaPoistaMiten hurmaavat limsapullojen etiketit!
Papusalsamme resepti oli alunperin erään amerikkalaisen ravintoloitsijan ohje, mutta se on vuosien varrella meillä hieman yksinkertaistunut. Tämä kylmäversio salsasta menee jotakuinkin näin:
VastaaPoistakidneypapuja n. 400 g
maissia n. 300 g
iso paprika pieneksi pilkottuna
puolikas avokado pilkottuna
punasipulia pala silputtuna
persiljaa hienonnettuna
mustapippuria ja sitruunan mehua
Täyttävä lisuke se on :)
Kiitos reseptistä! Vielä pari kysymystä siihen liittyen: Onko maissi säilyketölkistä vai pakasteesta? Onko pavut liotettu ja keitetty vai säilykepurkista? Meinaan kokeilla!
VastaaPoistaLaitan maissin säilykkeestä, sillä täällä ei tavan kaupasta pakastemaissia ole löytynyt. Pavut ovat parhaita itse keitettynä ja suosin tätä, mutta tunninkin keittoaika kesähelteellä tai kiireessä on jo liikaa. Turvaudun siispä välillä säilykkeeseen. Ja jääkaappikylmänä!
VastaaPoistaKokeilemisiin! :)