26. maaliskuuta 2011

Pihakujalla poksahtelee.

Pihakujalla ritisee ja poksuu niin, että sen kuulee sisälle asti. Ääni kuulostaa aivan nuotiolta, jonne on laitettu poksahtelevia puita. Sinisade avaa palkojaan ja sen siemenet sinkoilevat sinne tänne.


4 kommenttia:

 1. Onko sinisade puu??
  Leppoisaa lauantai iltaa!!

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihania sinisateen "lantteja". Vois vaikka haluta niitä tännekin ;)

  Muistan aina yhdellä Toscanan matkalla, näin satoja vuosia vanhan sinisateen. Sen runkokin oli kuin puulla! Niin uskomattoman upea. Se oli muistaakseni jossakin luostarin puutarhassa.

  Muistathan nauttia sinisateesi kukinnasta minunkin puolestani :)
  sitten kun on sen aika.

  VastaaPoista
 3. Hei! Meillä on iso sinisade ihan tuossa oven edessä. Siinä on vielä vihreät lehdet. Syksy alkoi viikko sitten. Osaatko sanoa, täytyykö minun leikata sinisadetta ennen talvea ja miten?

  Kiitos vielä papuvinkistä. Hyvä, että siihen voi käyttää itsekeitettyjä papuja, sillä meillä on niitä paljon ja ne ovat hyvin edullisia.

  VastaaPoista
 4. Irmastiina: Leppoisaa sunnuntaita sinullekin! Sinisade on köynnös, jonka varsi on puiseva. Meillä on muutama ostotaimikin ja niiden tiedoissa sanottiin, että saattaa kasvaa 10-12 metriä korkeutta sekä leveyttä.

  Vaahtera-Maria: Tässä lähistöllä on muutaman kivitalon seinustalla oikein vanha köynnös, hieman punertavampi, ja niiden kukintaa on aina pysähdyttävä ihastelemaan. On meilläkin tuolla köynnöksen alla puistonpenkki, johon voi pysähtyä kukintoja tuoksuttelemaan.

  Ps. Noita lantteja meiltä kyllä piisaa, jos mielessä on sopivaa paikkaa :)

  Mia Chilen Peikkokukkulalta: Jotenkin hauska jo ajatuksena, että siellä teillä tosiaan eletään erilaista rytmiä ja valmistaudutaan syksyyn.

  Aika aloitteleva kotipuutarhuri täällä nyt vastailee, mutta minulle kerrottiin taimimyymälässä, että sitä voi leikata sekä kesän että talven päätteeksi. Nopeakasvuinenhan tuo on, että varmaan joitakin rönsyileviä versoja kannattaa siistiä.

  Voin kuvitella, että on upea näky oven edustalla :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...