28. elokuuta 2012

La rentrée.

Arki on täällä taas. Rajan takana Sveitsissä koulut alkoivat eilen ja niinpä myös meillä lompsittiin koulutielle. Mieli tekisi kääntää jo ajatuksetkin syksyiseen sisustukseen, vaan pientä pintaremppaa ensin.


Tokaluokkalaisen omaa soppea muutetaan enemmän pienen koululaisen huoneeksi. Jalkalistoista, ovenpielistä ja ikkunan puitteista on vanha maali rapsittu pois, katto on hiottu ja seinät tasoitettu kauttaaltaan. Ja vielä on matkaa, jotta koulupöytä voidaan kantaa sisään!                                                         

4 kommenttia:

 1. Hei,

  pääseekö noilta käsityö- ja diy-sivuilta suoraan kyseisten projektien ohjeisiin? Kuvaa klikatessa se vain suureni, ja teksti ei toiminut linkkinä. Olisi kiva löytää ohjeet vaikkapa köydestä tehtyihin koristeisiin!

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos aiheellisesta muistutuksesta. Tarkoitus on tosiaan lisäillä noihin sivuihin ajan myötä myös linkit, joista pääsee varsinaiseen postaukseen.

   Ja kaikista töistä sopii kysellä lisää :)


   Köydestä tehtyihin alusiin katselin ohjeet täältä:

   http://www.designsponge.com/2009/06/diy-wednesdays-knot-trivet.html


   Punotut pallot tai ovistopparit pyörittelin ulkomuistista, mutta selkeä ohjeistettu video löytyy vaikkapa täältä:

   http://www.youtube.com/watch?v=Re6TEuWQf7I&feature=related

   Poista
 2. Hei!
  KIva blogi ja tuttuja maisemia, olen joskus asunut "lähimailla" kauan sitten. Ihan mielenkiinnosta olisin kysynyt: asutte siis Ranskan puolella, mutta lapset Sveitsin puolella koulussa - miten tuo on mahdollista, Sveitsissä kun ollaan yleensä aika tarkkoja noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva lukea, että lähitienoot ovat tuttuja :)

   Lapset tosiaan käyvät rajan yli koulua. Kirjoitimme asiasta aikoinaan kanttoonille anomuskirjeen, joka hyväksyttiin. Vanhin tytär oli tuolloin käynyt Sveitsissä päiväkotia ja meistä tuntui luontevalta jatkaa siellä koulun puolellakin.

   Periaatteessa koulupaikka on siis anottava joka vuodelle erikseen, mutta käytännössä on riittänyt yksi hakemus lasta kohden.

   Lukio on maksullinen Ranskan puolella asuville, mikäli perhe ei maksa veroja Sveitsiin.

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...