28. joulukuuta 2012

Luonnonkiveä.

Joulusta siirryttiin sujuvasti remontin pariin, kun pihalla oli odottamassa lavallinen travertiinia – tai travertiinimarmoria kuten laattaa täällä kutsutaan. Luonnon omaa printtiä kuitenkin ja siksi niin mieleistä. Rakennusmateriaalina se on tunnettua jo antiikin ajoilta (mm. Colosseum).


Travertiinin hinta on tullut roimasti alaspäin siitä, kun viisi vuotta sitten ensimmäistä tarjousta pyydettiin – pikaisesti laskien jopa -65 %. Syynä ilmeisesti sekin, että laattaa saa jo monen ketjuliikkeen valikoimista. Kun laatta on kiinnitetty, välit ja kolot saumataan ja pinta vahataan käyttöä kestämään.

8 kommenttia:

 1. Ihana luonnonmateriaali! Minkälainen vaha pintaan tulee ja muuttaako se kuinka alkuperäistä kiilto/matta-astetta? Katselin myös takautuvasti kauniit jouluajan kuvasi nautiskellen :) Hyvää vuoden vaihdetta toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitamme pintaan mahdollisimman mattapintaisen vahan, vaikka näihin täällä usein tarjotaan ns. märkäefektiä. Samalla saavat saumatkin suojauksen. Kunhan työ etenee, niin laitan lisää vaiheista. Tänään saimme sudittua pohjustusaineet laattojen alle.

   Pinnasta pitäisi onnistuessaan tulla huoleton ja helppohoitoinen.

   Mukavaa vuoden viimeistä viikonloppua Villa Vaahtokarkkiin ♥

   Poista
 2. Tervehdys sinne kauniiseen kotiin.
  Kauniit ovat laatat. Mielenkiinnolla jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tervehdyksestä, Ainosofia!

   Laatat ovat niin mieleisiä, että olen istuskellut rappusilla kahvikupposen kanssa niitä ihailemassa. Ei siis ihme, että työ eteisessä edistyy hitaasti ... :)

   Poista
 3. Upian ylellistä...Varpaitten alla sulosen tuntusta :)

  VastaaPoista
 4. Bonne Année 2013 !
  Kaunista tulee laatoista,odotan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonne Année à vous aussi!

   Työ edistyy hitaasti ja huolella, kun ensikertalainen lattianlaittaja täällä tekee. Eiköhän kuviakin vielä ilmesty :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...