26. tammikuuta 2013

DIY-haaste.

Koristeltavaksi tarkoitetut pääsiäismunat valettiin valmiiksi varastoon samalla, kun kipsiä sekoiteltiin muutoinkin remontin tarpeisiin. Muotteina käytettiin – luonnollisesti – tyhjennettyjä kuoria. Juokseva kipsiseos kaadettiin pienen suppilon avulla, annettiin painua ja täytettiin taas.

Kuori lähtee hyvin irti, kunhan kipsi on vielä kosteaa, mutta pinnasta kovettunutta. Täyttöaukko on tasoitettava jälkikäteen, joten se voi olla reilumpi. Kuorimisen jälkeen valu sudittiin pohjamaalilla ja hiottiin vielä kevyesti.

Koti kaupungin laidalla-blogin taitava Frida haastoi jakamaan parasta tee-se-itse ideaa. Ensimmäisenä mieleen tuli saunan kiviseinä, joka ladottiin puutarhakiviksi tarkoitetuista liuskeista. Blogiin johtavista hakusanoistakin "kiukaan taustakivet" on yksi suosituimmista. Valitsin kuitenkin nopeat puiset NOEL-kirjaimet, sillä postaus oli joulun katsotuin DIY-juttu reilulla 115 000 katsontakerrallaan. Hauskaa, ettei idean tarvitse olla aina viimeisen päälle!


 Jatkan haastetta toivomalla lisää DIY-juttuja blogeihin

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti. Kipsistä oli kiva tehdä muutakin kuin remppajuttuja :)

   Poista
 2. Molemmat ideat ihan huippuja ! Kiitos kun jaoit ne täällä ♥

  VastaaPoista
 3. Sinulla on aina näitä ihania ideoita;) Kiitos, kun jaat niitä meille innokkaille lukijoille;)

  Muistan itsekin nuo Noel-kirjaimet aikaisemmasta postauksesta - ovat mahtavia!

  Hyvää sunnuntaita sinulle.

  Terkuin, Frida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida!
   Tammikuinen remonttiputki hieman verottaa kaiken "kivan" näpertämistä. Voit varmasti kuvitella kuinka ideat pyörivät päässä (etenkin ompelu-sellaiset), mutta remontti ensin alta pois :)

   Poista
 4. Minulla jo valettuna nuo munat viimekesänä mutta en maalannut enkä tehnyt niille mitään kivaa..odottavat ideoita . Täällä paljon kaikkea kivaa ja kiitos että jaat sitä meille kaikille

  VastaaPoista
 5. Hienoja! Kipsi on monipuolinen materiaali, helppo käsitellä. Kaikenlaista on kipsistä tullut kokeiltua, mutta tämä pääsiäismunaidea on mulle uutta, joten kiitti vinkistä, pitääpä kokeilla :). Lapsetkin varmaan innostuu niiden maalaamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!
   Kipsi on tosiaan kivaa käsiteltävää ja helppoakin, kunhan se tulee tutuksi.

   Poista
 6. Vahan epailyttaa omat taidot edes munien kipsaukseen mutta kylla kai tuota kokeiltava on. Oletko koskaan ajatellut kirjoittaa blogia kahdella kielella? Englannilla tai ranskalla? Se toisi sulle enemman nakyvyytta ja tasta voisi tulla vaikka minkalainen bisnes? Nama sinun ideat ja kadentaidot ansaitsevat enemman huomiota, ihantotta.

  T.Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Kokeilun kautta löytyy oikea ote ja varmasti onnistuu.

   Blogin lukijoiden enemmistö tulee tilastojen mukaan Yhdysvalloista, Kanadasta, Ranskasta ja Suomesta, joten sikäli ei olisi hullumpaa tuo kaksikielisyys :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...