14. lokakuuta 2013

Koti vanhaan navettaan.

Yhtiökumppani  (ja hyvä ystävä) rakentaa vanhasta ranskalaisesta navetasta kotia perheelleen. Töiden alkaessa oli rakennuksen sisällä maatyökoneita suojassa ja pihalla naapuritilan lehmät laiduntamassa. Urakka on siis valtava ja sen vaiheita materiaalivalintoineen kurkistellaan täällä blogissa nyt silloin tällöin.


Tarkkojen rakennussäännösten vuoksi sisäänkäynnin seinustalle ei saanut rakentaa ulkonevaa katosta, joten käynti taloon on sisennetty tuplakaarin. Ikkunalaudat on tilattu pelkän profiilikuvan perusteella, mutta ne istuvat kuin olisivat olleet paikallaan aina. Alunperin tällä seinustalla oli vain työkoneen mentävä lautaovi.


Kylkiäisenä olevaan lisäosaan – possun syöttöläksi oletettuun – on suunnitteilla sauna, joka vielä odottaa tekijäänsä. Päätyjen kiviseinää on tarkoitus säästää mahdollisuuksien mukaan.


Navetan alimmasta kerroksesta on purettu lehmien syöttöaukot luukkuineen (paksut kiviseinämät) sekä vanha lattia huonekorkeuden lisäämiseksi. Välipohjat rakennettiin uudestaan. Parvekkeen alla on varaus uima-altaalle.


Järeä katto on juuri valmistunut ja kupariosat kiiltävät hetken uutuuttaan. Talon molemmilla puolilla on kolme kattolyhtyä isoine ikkunoineen takaamassa hulppeita vuoristonäkymiä.

12 kommenttia:

 1. Upeeta tulee ja tyylikästä.Olen utelias näkemään sisätöitä,mutta eipä taideta ihan vielä olla siinä vaiheessa.
  Syksy tuli tännekkin.Odotan hartaana syyslomaani,joka alkaa 1 1/2 viikon päästä.
  Kivaa viikkoa Haikaranpesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vielä ei olla sisätyö/sisustusvaiheessa, mutta kyllä niitäkin kovasti jo mietitään. Keittiöstä tulee tyyliltään vaalea ranskalainen ja taloon on hankittu Etelä-Ranskasta ruokapöytä, vitriinikaappi ja kylpyhuonekalusteet. Varmalla maulla!

   Meillä alkaa syysloma ensi viikolla. Taidetaan saada sitä ennen vielä maistiaiset kesäisestä säästä :)

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoinen projekti.Kiva nahda kuvia rempan edetessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan käydä kuvaamassa. Ikkunoiden asennus on seuraavaksi vuorossa ja se muokkaa jo paljon talon ilmettä :)

   Poista
 3. Huikea projekti. Lopputulos tulee olemaan varmasti ainutlaatuinen.

  Myötäistä luoksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah ja lämpimiä ajatuksia myöskin sinulle!
   Projekti on huikea ja määrätietoisella sisulla sitä rakennetaan. Monesti on täytynyt jo todeta, että omat rahkeet eivät moiseen riittäisi.

   Poista
 4. OIH!!! Mahdanko pystyä seuraamaan tätä projektia ilman viherrystä kasvoilla?! ;) Mulla on ollut aina unelma saada koti vanhaan kivinavettaan...sen toteuttamisen eteen ei vain ole mitään saatu aikaseksi...ja täytyy myöntää, ettei tämän jälkeen nämä kotisuomen navetat enää niin houkuttelevilta vaikutakaan... :D Onnea projektille! On upeaa, että löytyy rohkeita ihmisiä, jotka ryhtyvät tuumasta toimeen!!

  -A-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, kiitos innostavasta viestistä. Lupailen jatkoa, kunhan navetalla edistytään :)

   Ymmärrän kaihosi vanhaan kivinavettaan. Haaveilin itsekin Suomessa asuessani vanhasta rakennuksesta … kenties vähän vieläkin :)

   Poista
 5. Varmasti tulee hieno!
  Muista laitta kuvia tänne, kun koti on valmis...:)

  VastaaPoista
 6. Vau! Jään odottamaan lisää tarinaa ja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina saa jatkoa! Kiva, että kiinnostusta riittää, vaikka alkumetreillä työmaa vielä onkin :)

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...