26. elokuuta 2011

Ikkunaluukut ajatusleikkinä.

Josko Ranskasta saisi mukanaan – ihan ajatusleikkinä – kymmenen hyvää asiaa asumiseen, niin niiden joukossa olisivat ikkunaluukut. Nyt kuumilla keleillä niiden kätevyys korostuu. Sen kun nostaa aurinkolipaksi vain ikkunalle. Iltaisin luukkujen sulkeminen on niin rutiinitoimenpide, että miten sitä osaisi nukkuakaan ilman niiden tuomaa turvallisuuden tunnetta.Naapurusto on pyritty rajaamaan maisemaotosten ulkopuolelle, mutta muutama ikkunaluukkumalli sallittaneen. Sinisten luukkujen umpilautainen malli lienee yleisin tällä alueella, tosin tummaksi tai punaruskeaksi lasuroituna. Uudemmissa taloissa näkee myös veivattavaa rullaverhomaista mallia. Sellainen meilläkin oli edellisessä kodissamme.

4 kommenttia:

 1. Minun täytyy tunnustaa, että en ole koskaan tottunut noihin ranskalaisiin ikkunaluukkuihin.Yöllä ne ovat aina auki makuuhuoneessa (isäntäkin antaa niitten olla tai muuten minä tukehdun,minulla kun on "ahtaan paikan kammo" tai joku semmoinen) ja jos ne ovat kiinni, nukun vaikka 24 tuntia, ei ole mitään ajantajua luukkujen ollessa kiinni.
  Myönnän,että ne ovat aivan mainiot näin helteellä päivällä, mutta yöksi auki,mutta vain makuuhuoneessa,alakerrassa ne ovat kiinni,että eivät rosvot pääse käsiksi meidän omaisuuteen(vähän laihaan kuitenkin),mutta antaahan se nyt jotain turvallisuutta,mutta jos todella halutaan tulla sisään, ei niitä mikään estä ei edes LUUKUT.
  KIVAA VIIKONLOPPUA kuitenkin näitten kauhutarinoitten jälkeen !Se johtuu varmaan siitä, kun työt alkavat maanantaina (mieli vähän maassa),mutta otetaan kaikki kiva irti viikonlopusta!A bientôt!

  VastaaPoista
 2. Heips,
  minä taas tykkäisin ikkunaluukuista tosi paljon...

  Toivoisinpa, että niitä käytettäisiin täällä Suomessakin enemmän. Antaa kivaa ilmettä ikkunoihin.

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat nuo turkoosit luukut, piristäisi kummasti synkkänä päivänä :D

  VastaaPoista
 4. marjori: Tuo on kyllä todeksi havaittu, että noiden luukkujen (umpimallisten) ollessa kiinni, menee ajantaju nukkujalta!

  ... toisaalta moni Suomi-vieras on oudokseltaan luukkujen kanssa nukkunut hyvin matkaväsymyksensä pois :)

  Ainosofia: Ilmeikkyyttä ikkunoissa minäkin näkisin. Ja Suomessa osataan puutakin työstää!

  Marjaana: Eikös vain :)


  Lämpöistä lauantain iltaa kaikille!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...