Pohjustavaksi maaliksi valittiin mattapintainen Liberon. Maali on peittävää ja hyvin levittyvää, joskin kookoksen tuoksu on niin voimakas, että olohuoneessa tuulahtaa kesäinen aurinkoranta vielä kaksi päivää urakan alkamisen jälkeenkin. Vaalean raakasilkkisen sävyn päälle sudittiin aavistuksen ruskeampi maalikerros pienellä siveltimellä, jotta pinnasta tulisi reilusti epätasainen, lähes patinainen.
Kaappi saa pintaansa vielä poltetun umbran sävyisellä pigmenttijauheella piristetyn vahan. Ja kunhan se kunnolla tuulettuu, laitetaan jouluinen ilmekin.
Peruskynttilöiden tuunaus on hauskaa puuhaa ja osin jo poltetuista kynttilöistä saa koristelulla koottua yhtenäisen sarjan.
Kynttilöiden koristeluun tarkoitetut maalit ovat paloturvallisia ja pienenkin tuubin saa riittämään, kun maali levitetään talouspaperilla pyyhkäisemällä. Meillä käytettiin mustaa ja valkoista. Kynttilät kuvioitiin ensin askarteluveitsellä ja terävällä ristipäisellä ruuvimeisselillä. Vinkkinä vielä, että tavallisista kiiltäväpintaisista kynttilöistä saa kätevästi samalla menetelmällä patinoitua antiikkipintaisia – ne kun usein maksavatkin tuplasti enemmän. Valkoinen maali toimii hyvin tummaan pintaan.
Nyt kamera viikoksi Pariisin tunnelmiin ja sisustustuuliin!
Tuollaissesta maalista en ole kuullutkaan...siis tuosta jolla voi kynttilöitä maalata....:)
VastaaPoistaSama täällä aivan uusi juttu.
VastaaPoistaEn tiedä mitään minäkään kynttilämaalista. Voi, odotan innolla Pariisin kuvia!
VastaaPoistaKenet minä bongasinkaan lehdestä?
VastaaPoistaOlipa kiva lukea <3 <3
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMoikka! Olen ihan rakastunut tuohon tuunaukseen! Auttaisitko vähän mua, kuinka saisin tuollaista vanhanajan pintaa aikaiseksi? Itselläni vihreä vanha kaappi, joka on hiottu sen verran että saa maalata. Kiitoksia!
VastaaPoista