12. marraskuuta 2013

Nespresso, DIY.

Meillä on nautittu hunajaista mausteleipää ja maisteltu kahveja. Normista poiketen kahvipapuja ei rouhinutkaan luottokeitin Jura Impressa, vaan kesäkeittiön vähäisempään käyttöön hankittu kapselikeitin. Panokset olivat kesän myötä loppuneet ja pientä varastoa haluttiin täydentää, jotta keitintä voisi käyttää joskus varakeittimenä. Kokonsa puolesta se on helppo kaapata vaikka matkalle mukaan, esim. mökkireissulle.


Nespresso-keittimiin sopivien annoskahvien markkinat ovat avautuneet kilpailulle ja sen huomaa jo kauppojen valikoimastakin. Kahvinkeittäjän kannalta hyvä uutinen  – ainakin meillä tuntuisi luonnollisemmalta poimia kahvi muiden ruokaostosten mukana kotiin. Suuria varastoja ei varakeitintä varten haluta kaappeihin kerätä, joten netistä tilaaminenkaan ei ole tuntunut mielekkäältä. Toisaalta, eipä tämä valmiiksi jauhetun annoksen ostaminen ylipäätään aina mielekkäältä tunnu.


Valikoimaa siis löytyy ja ilo oli huomata, että myös luomuna. Meillä testattiin ja hyväksi todettiin reilun kaupan kahveista Lobodis. Yhteensopivista kapseleista sveitsiläinen Café Royal oli kyllä maultaan mukava, mutta kahdella ensimmäisellä testikerralla käytetty kapseli jumittui koneeseen niin, että se oli käsin kaivettava ulos. Kolmas annos kopsahti jo omatoimisesti säiliöön. Pakkausmuovi onkin näissä selkeästi muita kapseleita pehmeämpää.

Myös Stella-kapselin reuna rikkoontui keittimessä jokaisella käyttökerralla. Kilpailevien tuotteiden tapaan annos oli yksittäispakattu suojakaasuun ja muovi-alumiinilaminaattiin – eikä siinä vielä kaikki! Kyseiset aromikääreisiin pakatut kapselit myytiin muovipussiin pakattuina, huh!Italialaisten Vergnano-kapseleiden pakkauksesta löytyi näkyvästi merkintä jätteen käsittelystä ts. biohajoavuudesta. Meillä kapselit kuitenkin päätyivät askarteluun. Osa valmistajista oli ylimalkaisesti jättänyt merkinnät myyntipakkauksista kokonaan pois, esimerkkinä Carte Noire. Kahvi kyllä oli mieleistä.

 

Asiasta askarteluun. Käytetyistä kahvikapseleista tehtiin lampunvarjostimet jouluvaloille. Perinteinen alumiininen kuppi toimii tässä hyvin ja työvälineeksi riittää silmäneula. Muovisesta kapselista taas poistettiin uritettu pohja, jonka tilalle istutettiin napakka pienennysrengas. Reippaasti painamalla sekin asettui paikoilleen valosarjaan.

 

8 kommenttia:

 1. You have make beautiful photos and a lovely idea with cups!
  Greetings, RW & SK

  VastaaPoista
 2. say that the capsules are not suitable for recycling and the problem of their disposal. Well that wear and tear can find such practical use. Good idea,
  best regards,
  Marta

  VastaaPoista
 3. Hauska idea ja kovin suloisilta näyttävät nuo pikkuruiset kupit :) Mä niin haluaisin kahvikoneen, jotta saisin vaihtelua perinteiseen kahviin, mutta en ole vielä osannut päättää millainen kannattaisin hankkia... Kovin järeään versioon ei ole varaa, mutta ihan mitään rimplaakaan ei kantsi toisaalta ostaa.

  VastaaPoista
 4. Meille hankittiin Nescafe Dolce Gusto-kapselikahvikone. On kyllä mukavaa vaihtelua perinteiselle kahville.Mukava idea tuo hyötykäyttö noille kapseleille :D

  VastaaPoista
 5. Tämähän oli kiva vertailu! Ostin jostain Nespresson kampanjasta jokin aika sitten ison paketin kapseleita puoleen hintaan ja meidän viikonloppukahvitahdilla ne riittävät vielä jonkin aikaa. On kuitenkin hyvä tietää, että kelpo vaihtoehtoja löytyy. Meillä on onneksi metallinkierrätyslaatikkokin ihan kotipihassa.

  VastaaPoista
 6. Tolkuttoman hyvä idea!! Nyt rupes harmittamaan kun meillä on vaan tylsä Bochin Tassimo, jossa sellaiset erilaiset disckit..

  VastaaPoista
 7. Vitsi miten kekseliästä! Itse en tykkää noista kapseleista niistä aiheutuvan jätteen vuoksi (ja muutenkin tykkään jauhaa espressoni itse pavuista), mutta pakko sanoa että tässä oli tosi hyvä uudelleenkäyttöidea! Hyvää joulunodotusta, toivottavasti saamme nähdä paljon kuvia kaunissta kodstanne jouluasussa.
  CalGirl

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...